Video Brasov: Vezi povestea măicuţei care creşte 12 fetiţe abandonate

Last Updated on ianuarie 30, 2016 O măicuță de la Mânăstirea Mărcuș din județul Brașov a devenit mamă pentru 12 fetițe abandonate la maternitate. Ea ridicat cu forțe proprii o casă familială unde le-a crescut pe copile încă de când aveau câteva luni. Astăzi au 13 ani.
„M-am aşezat într-o poiană goală şi a trebuit să muncesc. Şi, totuşi, trebuie să-i mulţumesc lui Dumnezeu că am fost aleasă să fac lucrul ăsta,” spune maica stareţă Serafima.

„Tot timpul ea de la început a vrut să facă, zice: eu construiesc mănăstirea, dar vreau să fac şi altceva, să îmi ajut semenii. Nu e suficient să facem ziduri. Că de multe ori sunt goale, le construim şi sunt goale,” povestete Elena Comşa, sora maicii Serafima, pentru digi24.ro

Aşa se face că în anul 2001, Stareţa Serafima, ajutată de sora sa, a luat în grijă câteva fete lăsate de propriile mame în maternitate.

„Când le-am luat nu m-am gândit la absolut nimic, decât că sunt nişte sufleţele mici şi nevinovate şi trebuie îndrumate şi îngrijite. A creşte nişte bebeluşi, eu aşa zic, că fără dăruire, fără dragoste nu poţi să-i creşti,” îşi aminteşte maica stareţă.

„Măicuţa atât de curajoasă era încât mă uitam la ea şi zic: hai să mergem. Nu a fost uşor. A schimbat pampers, vreo două luni de zile nu ne ajungeau mâinile să punem biberoane,” zice sora maicii Serafima.

Stareţa Serafima a devenit astfel măicuţa-mamă. În curând, fetele vor ajunge la liceu. A trecut prin momente dificile, dar a reuşit mereu să meargă mai departe. Aceeaşi determinare a ajutat-o să învingă prejudecăţile celor din jur.

[ads2]

„Mami e ca un înger pentru mine, un înger păzitor, care ne ocroteşte şi ne ajută. Ea zi şi noapte umblă ca să ne fie nouă bine. Şi de când m-a luat şi m-a crescut, de atunci îi zic mami,” spune Alexandra, una dintre fetiţele adoptate de maică.
Vezi aici Video:

Fetele abandonate în maternitate au primit de la măicuţă cel mai de preţ lucru: o copilărie normală. Iar Stareţa Serafima este astăzi o măicuță cu suflet de mamă.

Previous Story

Video Brasov: Aproximativ 100 de foști elevi ai Colegiului “Emil Racoviţă” s-au adunat să-l susțină pe profesorul de chimie Nicolae Souca

Next Story

Brașov: Autobuz RAT cu probleme pe drumul spre Poiana Brașov. „Se simțea un puternic miros de ars”