SUPRIZĂ! Poliția Brașov spune că 30 de treceri de pietoni sunt slab iluminate, Primăria spune că totul este în regulă. Ce facem?

Last Updated on ianuarie 19, 2016 Pentru că tot mai multe persoane sunt accidentate pe trecerile de pietoni, Primăria și Poliția au făcut un control pe străzile din oraș. Surpriză mare. Dacă Primăria Brașov spune că totul este în regulă. polițiștii brașoveni spun că 30 de treceri de pietoni sunt slab iluminate astfel fiind pusă în pericol viața pietonilor.

„Poliţiştii de la Biroul Rutier au semnalat că 30 de treceri de pietoni de pe raza municipiului Braşov nu sunt iluminate corespunzător, dar şi mai multe aspecte cu privire la indicatoarele şi semnalizările din zonele trecerilor de pietoni. Considerăm ca, prin astfel de acţiuni comune cu Primăria, să putem contribui la reducerea numărului de accidente în oraş”, a specificat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IJP Braşov, citat de mytex.ro.

Asa ar trebui să fie iluminată o trecere de pietoni. Este greu de făcut?
Asa ar trebui să arate o trecere de pietoni. Este greu de făcut?

În urma inspecției, Primăria Brașov a descoperit doar lipsa unor limitatoare de viteză. „În zonele în care comisia a considerat necesar, s-a dat dispoziţie pentru reamplasarea limitatoarelor de viteză, deşi măsura nu este recomandată pe timp de iarnă, din cauză că limitatoarele pot fi distruse de lamele utilajelor de deszăpezire. Un limitator de viteză nou amplasat este cel de pe B-dul Iuliu Maniu, înainte de trecerea de pietoni din zona SIF Transilvania”, a precizat Miklos Gantz, administratorul public al Braşovului, citat de bzb.ro.

[ads2]

Iar pentru că Primăria a făcut totul perfect, administratorul orașului i-a găsit vinovați de accidente pe șoferi și pietoni: „Fac însă apel încă o dată la toţi participanţii la trafic pentru a conştientiza că responsabilitatea finală pentru circulaţia pe drumurile publice le aparţine şi că oricâte sisteme de siguranţă în trafic ar asigura administratorul drumurilor, acestea nu sunt eficiente sută la sută dacă nu sunt respectate şi regulile de circulaţie”.

O măsură „rapidă” luată de Primărie pentru evitarea accidentelor a fost montarea unui semnal luminos la înălțime, la foarte mare înălțime, probabil pentru elicopetere.
semafor-pentru-elicoptere-pe-cand-unul-pentru-masini-thumb-0
O cititoare brașovultau.ro a postat o fotografie de la trecerea de pietoni de pe Calea Bucureşti

Previous Story

Video Brasov: Incendiu in Avantgarden 3. Vezi aici Video:

Next Story

Brașovul va avea Stomatologie de Urgenţă pe timp de noapte