Brasov: Vezi ce trebuie să faci dacă îți pierzi abonamentul RAT tip card

Last Updated on ianuarie 26, 2016 Brașovenii care își fac abonament pe liniile de transport în comun în format nou (card) sunt mai avantajați decât cei care îl au în format vechi.
Conducerea Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov eliberează abonamentele în prezent atât în format vechi (carton), cât şi în format nou (card).

Braşovenii cu abonament pe card îl pot recupera dacă se întâmplă să le fie furat sau să îl piardă. În schimb, călătorii cu abonament anual pe carton, dacă îl pierd şi nu au o factură prin care să dovedească faptul că au plătit, rămân cu paguba, scrie bzb.ro

„Până în data de 21 ianuarie am eliberat 67 de abonamente RAT anual în format vechi, pe carton. Doar pentru 44 au fost eliberate facturi. Dacă cineva îşi pierde abonamentul anual făcut pe carton şi are o factură, noi putem elibera o adeverinţă, cu care călătorul poate circula în tot restul anului. Este nevoie să aducă factura şi să facă o cerere adresată conducerii RAT. Dacă nu există factură, iar călătorul nu poate demonstra că a efectuat plata, ne pare rău, dar nu putem elibera un alt document”, a explicat Silviu Ştefan, purtător de cuvânt RAT Braşov.

[ads2]

În cazul abonamentelor RAT pe card, lucrurile sunt mai simple. Călătorul care pierde documentul nu trebuie decât să plătească, la RAT, o taxă de 3 lei, reprezentând taxa de translatare a abonamentului pe un alt card, potrivit aceleiaşi surse.

„Sunt braşoveni care au insistat pentru un abonament de tip vechi, pe carton. Acestea însă, în timp, vor dispărea. Acum există o oarecare rezistenţă la schimbare”, a încheiat Silviu Ştefan.

Previous Story

Aeroportul Brașov: Momentul ADEVĂRULUI. Astăzi au loc negocieri iar Consiliul Județean trebuie să prezinte situația reală. Crezi că Primăria va ajea curajul să spună brașovenilor care este situația reală a Aeroportului?

Next Story

Aeroportul Brașov construit de Lufthansa? De ce nu? Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș are terenul (200 de hectare) iar germanii au banii. Vrei să facă Lufthansa Aeroportul Brașov?