Aeroportul Brașov: Parlamentarii PSD din Brașov recunosc că Victor Ponta sau alt premier nu au vrut niciodată să dea bani pentru finalizarea lucrărilor. Transmite-le un mesaj de … Crăciun:

Last Updated on decembrie 21, 2015 Parlamentarii PSD au ținut să se justifice pentru faptul că au votat împotriva amendamentului la bugetul de stat care permitea alocarea unei sume de bani pentru construcția Aeroportului din Brașov. Aceștia au recunoscut că Victor Ponta sau alt premier nu au avut de gând să acorde vreun ban pentru finalizarea construcției.
Motivul refuzului este unul pueril. Parlamentarii PSD de Brașov spun că Ponta nu putea da bani pentru că Aeroportul era construit de Consiliul Județean. Lucrurile se rezolvau ușor cu o expirmare în public a premierului Ponta care să spună: dăm bani dacă ne luați parteneri. Imediat se rezolva problema.

Parlamentarii social-democraţi braşoveni au susţinut că demersul colegilor lor care au depus amendamente pentru obţinerea unor finanţări guvernamentale în vederea continuării lucrărilor la aeroport a fost doar o campanie de imagine, ţinând cont că, legal, nu se putea acorda bani pentru acest obiectiv.

„În comisiile de specialitate s-a argumentat că nu există bază legală pentru plata lucrărilor la aeroport, pentru că este o investiţie începută de Consiliul Judeţean Braşov. În plenul reunit al celor două camere s-a revenit cu această solicitare, însă acest amendament, ca toate celelalte, nu a fost aprobat. De altfel, de-a lungul anilor, am discutat şi noi cu miniştrii Transporturilor (implicit şi cu cel din Guvernul Ponta – n.red.) şi niciodată nu a fost identificată o soluţie pentru finanţarea lucrărilor de la bugetul de stat”, a subliniat deputatul Emil Niţă citat de bzb.ro.

Şi senatorul Viorel Chiriac a ţinut să precizeze faptul că deputaţii liberali care au propus amendamentele ştiau de la bun început că acestea nu vor trece.

„În orice discuţie privată, atât Mihai Donţu, cât şi Gheorghe Ialomiţianu ar fi recunoscut că aeroportul nu are cum să primească finanţare de la bugetul de stat. Eu am spus de anul trecut că nu se poate, iar actualul guvern tehnocrat mi-a dat dreptate”, a spus Chiriac.

Ținând cont că deputatul Gheorghe Ialomiţianu a propus ca banii de finanţare să vină din fondul de rezervă al Guvernului, Viorel Chiriac a ţinut să sublinieze faptul că acest lucru nu este o soluţie, din moment ce banii din acest capitol bugetar, potrivit legii, sunt destinaţi situaţiilor urgente.

„Nu mai suntem în mandatul Elenei Udrea, când Consiliile Judeţene sau primăriile primeau bani la grămadă, chiar şi pentru acoperirea cheltuielilor curente. Noi nu am depus amendament tocmai pentru că am făcut alocaţiile bugetare dinainte, mare parte e bugetul făcut de PSD.

[ads2]

Dacă veneam cu ceva suplimentar trebuia să identificăm sursele de finanţare. Ar fi trebuit să ne gândim mai bine dinainte, nu să venim după aceste discuţii să spunem că avem un amendament şi să batem toba că ne-am luptat, dar nu s-a putut.”, a susţinut senatorul braşovean.

Potrivit acestuia, „cea mai mică vină, sau aproape deloc, a fost a PSD”, iar „cea mai mare vină” a fost a autorităţilor locale care „dacă s-ar fi pus de acord la timp, ar fi fost gata obiectivul acum şapte ani”.

Previous Story

Brasov. Brazii de la Primărie: La jumătate de preț, în fiecare zi, în altă piaţă

Next Story

Aeroportul Brașov: Castorii, un nou motiv să nu finalizăm lucrările