Video Brasov: Doua localuri au fost inchise temporar de Protectia Consumatorilor pentru nerespectarea legii fumatului in locuri publice

Last Updated on noiembrie 9, 2015 După incendiul din București, Primăria Brașov s-a decis să facă verificări la barurile, cluburile și restaurantele din oraș. Poliția Locală și Protecția Consumatorilor au verificat mai multe locații în weekend. Două localuri au fost închise deoarece nu aveau locuri separate pentru fumători și nefumători.

Potrivit legii, în localurile cu suprafaţă mai mare de 100 mp, administratorii au două variante: ori interzic fumatul în tot localul, ori îşi amenajează două spaţii, dintre care unul pentru fumători. Pentru că intenţia nu este de a distruge o afacere, Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorilor, a menţionat că s-a dispus suspendarea doar până la remedierea situaţiei găsite în neregulă. Însă, administratorii trebuie să ia în serios avertismentul, deoarece, la un nou control, se poate ajunge la închiderea definitivă a localului., informează mytex.ro.

La primul local unde oamenii legii au făcut verificări sâmbătă au dat de uşi închise. După nenorocirea din Bucureşti, unii patroni au decis să renunţe la afacere. Deşi avea toate actele şi autorizaţiile la zi, acest patron nu vrea să-şi asume niciun risc.

„Îmi pare rău că las angajaţii pe drumuri. Era deschis dacă nu se întâmpla tragedia din Bucureşti. Este şi un fel de moment de reculegere, de aceea nu deschidem. Şi noi avem copii şi noi puteam să fim acolo şi aşa mai departe. Eu nu o să mai deschid niciodată”, a precizat sâmbătă, George Rusu, proprietarul unui club pentru rttbrasov.ro

Controalele au continuat la mai multe cluburi din centrul Braşovului. Unii au fost deranjaţi că la acţiunea poliţiştilor locali a participat şi presa. „Voi stricaţi totul. Sunteţi cele mai mari javre. Ei n-au nicio vină, voi sunteţi nenorociţii, cele mai mari javre care există în ţara aceasta, voi, cei cu camerele”, au fost vorbele jignitoare la adresa presei.

[ads2]

„Poliţia Locală şi-a propus în cursul acestei seri să verifice un număr de cinci localuri. Din cele cinci, unul era închis, unul nu deţinea acord de funcţionare, iar celelalte două au intrat în legalitate, respectiv şi-au prelungit valabilitatea acordului de funcţionare. A cincea unitate comercială a fost invitată pentru data de luni să ne prezinte documentele, întrucât nu se afla la punctul de lucru”, a precizat Dragoş Florentin Ioniţă, şeful Biroului de Intervenţii, din cadrul Poliţiei Locale Braşov.

Vezi aici Video:

„Au fost discuţii constructive. Noi nu intenţionăm să închidem localurile, ci să-i ajutăm pe administratori să intre în legalitate”, a precizat Susanu.

Previous Story

PROTEST Brasov: Actorii de la Teatrul Dramatic si-au dat DEMISIA in fata spectatorilor. Vezi reactia Primariei:

Next Story

Accident Brasov: PERICOL de explozie! O autocisterna ce transporta kerosen s-a rasturnat