Aeroportul Brasov: Presiune pe premierul Dacian Ciolos sa dea bani pentru finalizarea obiectivului

Last Updated on noiembrie 27, 2015 Brașovul nu se dă bătut și anunță că vrea finalizarea Aeroportului. Chiar dacă s-au cheltuit milioane de euro fără să se știe exact pe ce, doar justificări pe vorbe, chiar dacă nimeni nu știe cât va mai costa, chiar dacă nimeni din oraș nu știe sau nu are priceperea necesară de a construi așa ceva, parlamentarii locali sunt deciși să pună presiune pe premierul Dacian Cioloș să dea bani pentru construcție.

Deputatul Gheorghe Ialomiţianu a declarat ieri că în jurul datei de 20 decembrie este posibil ca Legea Bugetului de stat pe 2016 să fie aprobată în Parlamentul României, iar în buget s-ar putea regăsi sume mai mari pentru dezvoltare.

„Spre deosebire de Guvernul Ponta, Executivul condus de Dacian Cioloş vine cu un buget orientat spre dezvoltare. Suma estimată pentru investiţii în 2016 este de 32-37 de miliarde de lei, însă se vor căuta soluţii pentru creşterea alocărilor pentru acest capitol, pînă spre 40 de miliarde de lei”, a declarat deputatul braşovean Gheorghe Ialomiţianu citat de Monitorul Expres.

Printre obiectivele susţinute financiar în 2016 s-ar putea afla şi aeroportul. Cel puţin aşa speră parlamentarii de Braşov.

[ads2]

„Vom discuta cu reprezentanţii Guvernului Cioloş pentru ca aeroportul de la Ghimbav şi autostrada Comarnic – Braşov să fie incluse în proiectul ce va fi trimis în Parlament, astfel încît să nu mai venim noi cu amendamentele“, a mai spus Ialomiţianu. Pentru finalizarea aeroportului de la Ghimbav ar mai fi nevoie de aproximativ 40 de milioane de euro. Lucrările ar putea fi făcute de Ministerul Transporturilor, cu bani europeni, susţine Ialomiţianu.

„Cred că noul premier, care are o bogată experienţă în domeniu, ar putea negocia mai bine posibilitatea ca lucrările la aeroport să beneficieze de finanţare europeană“, a mai declarat deputatul.

Previous Story

Video Brasov: Brânză expirată, slănina din toaletă şi murături în borcane refolosite. În Piața Dacia

Next Story

(Video) „La Poiana Brasov se poate schia, merge cabina”