Aeroportul Brasov: Presedintele Iohannis a SEMNAT decretul privind transferul terenului pentru constructia obiectivului. Crezi ca avem noroc si se face Aeroportul?

Last Updated on noiembrie 29, 2015 Preşedintele României,  Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 25 noiembrie, Decretul pentru promulgarea Legii privind transmiterea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfecla de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport Internațional Braşov-Ghimbav”;

„Art.l.- (I) Se aprobă transmiterea unui teren, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta lege, din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav”.

(2) Predarea-preluarea terenului prevăzut la alin.( 1) se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi”  se arată în documentul aprobat de Camera Deputaților.

brbrbrrb
Potrivit actului normativ, aeroportul va fi construit pe suprafaţa unui teren transferat din administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov în domeniul public al judeţului, iar predarea-preluarea terenului se va face pe bază de protocol încheiat între părţi în termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, anunță jurnalul.ro.

[ads2]

În textul actului legislativ se precizează faptul că, la finalizarea lucrărilor de construire a aeroportului, pistele de decolare, aterizare, căile de rulare şi platformele pentru îmbarcare-debarcare, precum şi terenurile aferente, intră de drept în domeniul public al statului.

“În cazul nerealizării obiectivului ‘Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav’, în termen de zece ani, suprafaţa de teren prevăzută revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov”, se mai arată în lege.

Previous Story

Brasov: Mall-ul Coresi te invita sa aprinzi luminile de Crăciun. Vezi aici programul evenimentului:

Next Story

Video Brasov: „Un oras frumos cu o Gara de rusine”. OPC a facut azi un control. Vezi ce a gasit acolo: