RAT Brasov inlocuieste biletul de hartie cu o cartela magnetica

Last Updated on octombrie 5, 2015

Regia Autonomă de Transport Brașov va trece în următoarea perioadă printr-o serie de modernizări. Din noiembrie  toate autobuzele şi troleibuzele ar urma să fie dotate în interior cu o tabelă electronică pe care vor fi afişate staţiile, acestea urmând să aibă şi sistem de avertizare sonoră.

Într-o mare parte dintre cele 119 staţii care ar urma să fie reamenajate au fost montaţi stâlpii pe care sunt amplasate camerele de supraveghere, dar şi panourile care îi vor informa pe călători cu privire la sosirea autobuzelor sau troleibuzelor în staţii.

„În prezent se lucrează în mai multe staţii pentru instalarea stâlpilor şi conectarea acestora la reţelele electrice şi de date”, a precizat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Braşov, citat de bzb.ro

Noul sistemul va permite taxarea călătorilor prin sistem e-ticketing, pe baza de cartelă magnetică. Noile sisteme de informare din staţii ar urma să ofere şi informaţii cu privire la graficele de circulaţie sau unele deficienţe apărute. Prin implementarea noului sistem şi autobuzele şi troleibuzele vor putea fi monitorizate prin sisteme GPS.

Sistemul de cartele va permite pe lângă accesul în mijlocul de transport şi taxare pe interval de timp, şi oferirea de acces pe baza unor cartele de călătorie speciale, la muzee, teatre sau alte obiective, respectiv un bilet de tip „destinaţie turistică”.

Pentru comercializarea noilor tichete de călătorie se vor amenaja 34 de casierii şi vor instala 30 de automate de unde se vor putea cumpăra carduri de călătorie, scrie sursa citată.

Previous Story

Brasov: Sperante pentru locuitorii ramasi fara apa calda si caldura

Next Story

Brasov: Maurer Imobiliare a vândut peste 700 de apartamente in acest an si se extinde la nivel national