Brasov: Turistii sunt invitati la o NUNTA traditionala ca in 1930 la Dragus

Last Updated on octombrie 1, 2015

Turiştii care ajung la Drăguş în acest weekend pot deveni actori principali în cadrul unei nunţi tradiţionale cum numai în satele Transilvaniei se poate vedea.

În 3-4 octombrie la Drăguş sunt Zilele Recoltei. Producători din toată ţara îşi vor vinde bucatele tradiţionale, de la brânză, produse din carne şi până la prăjituri, miere, dulceaţă şi bineînţeles vin de casă. Turiştii pot gusta tot weekendul din aceste produse 100% naturale.

Cel mai aşteptat moment al weekend-ului va fi sâmbătă,  3 octombrie, când se va pune în scenă o nuntă tradiţională, cu mire, mireasă, naşi şi alai, acompaniaţi de orchestră. Toată circulaţia va fi înschisă şi se va cânta şi dansa după pofta inimii. Nunta nu este una modernă, ci una cum se organiza acum mai bine de 80 de ani. Mirii vor fi în costume populare, va fi un alai care va merge acasă să peţească mireasa, iar acesta nu va pleca în noua casă fără lada de zestre, informează adevărul.ro

1

„Este al doilea an în care organizăm nunta tradiţională. Anul trecut a fost un succes. Am avut 250 de vizitatori din afara comunei care s-au simţit foarte bine. Sperăm ca anul acesta să fie mai mulţi pentru că acum se ştie de această sărbătoare. Nunta este una cum se organiza în anii 30 înainte de comunism cu respectarea tuturor tradiţiilor vremii: costumele populare, alaiul sau lada de zestre a miresei. Toţi localnicii vor fi în costume populare pentru că noi vrem să promovăm tocmai aceste tradiţii vechi care nu trebuie uitate“, ne-a declarat Cosmin Teodor Racu, reprezentant al Centrului de Informare Turistică din Drăguş.

Previous Story

Brasov: Cupa României la sabie, feminin si masculin. Vezi aici programul:

Next Story

Brasov: „Promenada Inimilor” in Parcul Tractorul. In ajutorul cardiacilor