Brasov: Pacientii de la Judetean fac naveta cu ambulanta de la o sectie la alta. Ar trebui un spital mai mare in oras?

Last Updated on octombrie 1, 2015

Pacienții de la Spitalul Județean din Brașov fac naveta zilnic cu ambulanța de la o secție la alta, din cauză că medicii sunt împrăștiați în cinci clădiri diferite din oraș.

Recent, doctorii şi pacienţii au semnat o petiţie online, în care cer Guvernului să aloce bani pentru construirea unui spital regional la Braşov.

Un pacient care a ajuns la camera de gardă, a fost consultat la Urgenţe şi la cardiologie, iar apoi a fost trimis cu ambulanţa la oncologie. Astfel de scene au loc şi de 20 de ori pe zi. Practic, o cursă din 10 este pentru pacienţii nevoiţi să facă naveta cu ambulanţa între secţii, scrie digi24.ro

Ambulanţele au un drum de mai bine de jumătate de kilometru, pentru a transporta pacienţi de la clădirea centrală la Staţionarul Astra, la secţii precum Dermatologie, Endocrinologie sau Reumatologie. Distanţa e de peste şase ori mai mare până la Staţionarul Tractorul, peste 3,3 kilometri, la secţii precum Interne sau Urologie. La fel de departe de sediul central sunt şi cele două clădiri în care funcţionează secţii de Oftalmologie – ORL şi Oncologie.

„Toate spitalele din Braşov sunt relativ mici, sunt extrem de dispersate în spaţiu, iar dacă un pacient are neşansa să aibă o patologie complexă, este purtat dintr-o parte în alta şi rămâne acolo unde se consideră că situaţia este mai gravă”, spune dr. Dan Grigorescu, initiatorul petiţiei.

Previous Story

Brasov: Un medic a refuzat sa ia mita si i-a denuntat pe mituitori. Acestia au fost trimis in judecata

Next Story

Brasov: Fabrica de elicoptere Super Puma a primit autorizatiile. Compania angajeaza 400 de persoane