Brasov: E boboaca, dar are deja doua joburi. O studenta de etnie roma a trait cu mare emotie festivitatea de deschidere a anului universitar

Last Updated on octombrie 5, 2015 Alexandra Marşavela este o studentă de etnie rromă din Brașov care la 21 de ani are deja două joburi. Ea este boboacă la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Braşov și nu şi-a luat vreo pauză după ce a terminat liceul, ci nu a avut cum să se înscrie până acum la cursuri.

“Am luat Bac-ul în 2013, dar nu am avut posibilitatea financiară să merg la facultate, iar acum am reuşit să intru pe unul din locurile pentru romi”, povesteşte fata.

În acest timp, nu a stat însă degeaba, ci s-a angajat ca învăţător necalificat la şcoala din comuna natală şi ca asistent de relaţii publice la centrul pentru populaţia de etnie romă din aceeaşi localitate.

breeeee

“La centru îi ajut pe cei care nu se descurcă, nu ştiu să scrie, au nevoie de vreo adeverinţă sau de anumite lămuriri, iar în această toamnă am ocupat un post de învăţător necalificat la mine acasă, la şcoala din Budila”, explică Alexandra pentru libertatea.ro

Celor două joburi li se vor adăuga acum şi cursurile de la facultate, dar şi îndatoririle casnice, deoarece locuieşte alături de părinţii ei şi de cei doi fraţi, un băiat de 18 ani şi o fetiţă de 5 ani.

“Tata are 10 clase şi lucrează la o firmă de salubritate, mama are 8 clase şi e casnică. Părinţii nu s-au opus niciodată şi m-au susţinut, iar bunicii şi mai ales mătuşa mea, care a fost învăţătoare, m-au îndemnat să continui studiile”, mărturiseşte studenta.

De altfel, inspirată de mătuşa sa, Alexandra a ales ca specializare “Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar” şi recunoaşte că în comunitatea din care provine este un caz special, având în vedere că până la această vârstă nu este căsătorită şi nici nu are copii.

Previous Story

Brasov: Maurer Imobiliare a vândut peste 700 de apartamente in acest an si se extinde la nivel national

Next Story

Brasov: Copilul obez la un pas de moarte cand a mers la scoala dupa operatie