Amintiri din Brasov: Piata Sfatului, anii ’80, cu multe masini

Last Updated on septembrie 1, 2015 Stiai că … lui  Zaminer, Eduard (1835—1900), inginer silvic, i se datorează plantarea masivă de copaci pe dealurile din jurul Brașovului?

Zaminer s-a născut la Braşov. A urmat studiile secundare în oraşul natal, iar cele universitare la Munchen şi Tubingen. Obţine atestate de specializare la academiile silvice din Banska Stiavnica (Cehia) şi Tarant (Germania), reîntorcâdu-se apoi în Transilvania.

În 1837 ajunge inginer silvic şef al Braşovului, funcţie pe care a îndeplinit-o fără întrerupere pînă în 1893, cînd s-a pensionat din motive de sănătate. Activitatea lui este importantă pentru orașul Brașov datorită plantărilor masive de păduri pe care le-a făcut pe dealurile pleșuve din această zonă și împrejurimi.

O bună parte din vegetaţia bogată care conferă farmecul turistic al Braşovului se datorează acestui inginer întreprinzător şi priceput.

Pe lângă activitatea de teren, Zaminer a efectuat şi o serie de cercetări ştiinţifice în domeniul specialităţii sale, care au fost consemnate; în : Komitat Kronstadt mit Rücksicht auf seine geologische Beschaffenheit, Braşov, 1885 şi Geschichte des Waldwesens der Kön. freien Stadt Kronstadt, Braşov, 1891.

foto: delcampe.net

646_001

Previous Story

Aqua Park in Poiana Brasov. Snow Park la Ruia si zone pietonale de tip “centru”. Vezi ce proiecte pregatesc hotelierii

Next Story

Accident Brasov: Carambol cu 3 autoutilitare