Fabrica din Brasov in pericol? Schaeffler concediaza 500 de angajati pentru a nu inchide uzinele

Last Updated on august 21, 2015

Producătorul german de componente auto Schaeffler AG, care deține o uzină de rulmenţi, Ina Schaeffler, și la Brașov,  a anunţat că va elimina până la 500 de locuri de muncă la divizia sa industrială pentru a reduce costurile şi a relansa veniturile.

Majoritatea locurilor de muncă vor fi desfiinţate la operaţiunile industriale ale Schaeffler din Germania şi Europa până la finele lui 2017, compania adăugând că va evita concedierile forţate şi închiderile de uzine. Schaeffler are în total 83.774 de angajaţi.

„Divizia industrială este crucială pentru strategia noastră şi a fost întotdeauna parte din operaţiunile de bază ale grupului Schaeffler. Programul ‘CORE’ ne va ajuta să întărim divizia industrială în contextul modelului nostru integrat de business şi să o readucem la o creştere sustenabilă a profitului”, a declarat directorul general Klaus Rosenfeld, citat de focus-energetic.ro

Operaţiunile industriale ale Schaeffler au avut de suferit în ultima perioadă, în primul trimestru al acestui an această divizie (care produce rulmenţi) a scăzut cu 1,7%, până la 171 milioane de euro. Vânzările au crescut cu 7,5% până la 1,7 miliarde de euro, dar dacă se exclud efectele variaţiilor valutare vânzările s-au redus cu 0,8%.

Schaeffler deţine la Braşov uzina de rulmenţi Ina Schaeffler, care produce componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană. Incă nu se știe sigu câte persoane vor fi concediate și din fabrica din Brașov.

 

Previous Story

Brasov: Record de nunti astazi la Starea Civila

Next Story

Brasov: Politistul cu umor de la Rutiera a revenit pe Facebook. „Va multumesc din suflet tuturor celor ce m-ati sustinut, v-am urmarit tot timpul si am fost profund emotionat de mesajele dumneavoastra”