Brasov: Au crescut chiriile din cauza lipsei apartamentelor. Vezi aici preturi:

Last Updated on august 28, 2015 Pe fondul unei oferte mai slabe ca și cererea, prețul chiriilor din Brașov se află într-o continuă creștere, conform unui nou studiu făcut de imobiliare.ro.

În această perioadă, în cursul unei săptămâni, apar mai puțin de 4.000 de apartamente de închiriat cumulat în cele mai mari 5 orașe din țară, mult sub cerere.

În orașul de la poalele Tâmpei, zona Uzina 2, o garsonieră nemobilată, cu centrală proprie, situată la parterul unui bloc cu patru etaje și cu o suprafață de 24 de metri pătrați utili, poate fi închiriată cu 125 de euro pe lună.

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, pretențiile proprietarilor încep de 170-180 de euro pe lună. Acesta din urmă este prețul cerut pentru o locuință de 49 de metri pătrați utili din zona Astra, situată la etajul doi din patru al unui bloc vechi.

În zona Blumana, un apartament cu trei camere, la casă, poate fi închiriat cu 200 de euro pe lună, pentru o suprafață de 45 de metri pătrați utili. Cu doar 20 de euro mai mult, chiriașii pot opta însă pentru o locuință nou-construită din cadrul ansamblului rezidențial Avantgarden 3 – aceasta este nemobilată și dispune de 70 de metri pătrați utili.

“Pe segmentul chiriilor asistăm la o criză de oferte, în condițiile unei supracereri venită din prăbușirea vânzărilor în perioada de criză.

La aceasta se adaugă, în septembrie, zeci de mii de studenți care nu au acces la locurile din cămine. În această perioadă, în cursul unei săptămâni, apar mai puțin de 4.000 de apartamente de închiriat cumulat în cele mai mari 5 orașe din țară, mult sub cerere.

Studenții, dar și ceilalți chiriași sunt într-o cursă contracronometru, un apartament cu un preț bun putând fi închiriat și în câteva ore”,  a declarat Adrian Erimescu, director general Imobiliare.ro.

Previous Story

Brasov: Nordicii vin sa vaneze capre negre in Muntii Fagaras

Next Story

Oktoberfest Brasov: 11 zile de distractii, muzica si multa bere