Brasovul, cel mai boem oras al României

Last Updated on iulie 2, 2015 În perioada 21-23 august, la Braşov va avea loc a treia ediţie a Bohemian Square-Festivalul de Cultură Urbană din Braşov.

Pînă atunci, artiştii, arhitecţii, designerii şi tinerii creativi din întreaga ţară sînt aşteptaţi să se înscrie la concursul de proiecte. Ei pot alege una sau mai multe secţiuni: instalaţii interactive, instalaţii de lumini/tehnologice/multimedia, structuri experimentale, mobilier stradal, trasee urbane alternative, urban land art/amenajări ecologice, construcţii ready-made/reciclare.

Proiectele cîştigătoare vor fi expuse în Piaţa Sfatului sau Piaţa Enescu, anunță monitorulexpres.ro

Pe 24 iulie, vor fi selectate zece proiecte, acelea care „contribuie la reinterpretarea spaţiului public din centrul istoric al Braşovului, într-o viziune proaspătă şi o abordare urbană interactivă“, după cum anunţă organizatorii, Asociaţia Bohemian, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov. Oricine are o idee îndrăzneaţă poate aplica pentru concurs pînă pe 17 iulie.

foto: Andrei Paul
foto: Andrei Paul

Cîştigătorii vor primi finanţare în valoarea maximă de 1.500 lei/proiect, dar nu mai mult de 70% din bugetul de execuţie estimat în fişa de înscriere.

Festivalul cu care braşovenii s-au obişnuit înseamnă nu doar să admiri lucrări deosebite, ci şi petrecerea timpului liber în mod interactiv şi constructiv.

Vor fi prezenţi 70 de artişti plastici, arhitecţi, designeri şi muzicieni. Creaţiile acestora, adică 15 instalaţii de artă urbană şi 34 de expoziţii, vor bucura peste 7.800 vizitatori. 500 de participanţi îşi vor putea dezvolta abilităţile creative în cadrul a 24 de workshopuri.

Festivalul de Cultură Urbană promovează artiştii tineri şi imaginea boemă a Braşovului, ca viitoare capitală a culturii în 2021.

Previous Story

Liftul de la Cetatea Rasnov se inugureaza de Zilele Orasului, in acest weekend

Next Story

Brasov: O alta bunica a disparut! „Am nevoie urgenta de ajutorul vostru ! Soacra-mea a disparut de la domiciliu in cursul zilei de 29.06.2015 si nu o gasim nicaieri”