Liftul de la Cetatea Rasnov se inugureaza de Zilele Orasului, in acest weekend

Last Updated on iulie 2, 2015

Începând de maine râșnovenii își sărbătoresc zilele orașului, manifestare care va readuce în atenţie două dintre evenimentele deja consacrate, respectiv Festivalul Ecvestru şi Ziua Porţilor deschise în Cetatea Rîşnov.

Zilele Oraşului Rîşnov vor avea loc în weekendul 3 – 5 iulie.

Cu această ocazie primăria a decis să inaugureze și ascensorul pe plan înclinat amenajat pe Dealul Cetăţii. Prima urcare a turiștilor cu liftul va avea loc vineri începând cu ora 12.00. Realizat printr-o investiţie pe bani europeni, liftul a fost finalizat încă din aprilie, însă pentru exploatarea lui s-a aşteptat deschiderea sezonului turistic, conform monitorulexpres.ro

Tot vineri va avea loc și o paradă a orașului, începând cu ora 16.00, pe traseul  str. Mihai Eminescu – str. I. L. Caragiale – Valea Cetăţii. Alături de reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Local vor defila ansamblurile artistice locale, elevii Clubului Sportiv Şcolar Dinamo Rîşnov, Poliţia Comunitară, Serviciul Silvic sau pompierii voluntari.

Programul artistic pregătit pentru sărbătoarea oraşului îi va aduce pe scenă pe Adda, Ellie White, Guess Who, Elena Merişoreanu, Nelu Ploieşteanu şi Roxana Nemeş.

Sîmbătă de la ora 11.00, Zilele oraşului Rîşnov vor continua la baza de biatlon de pe Valea Cetăţii, cu o nouă ediţie a Festivalului Ecvestru, ajuns la cea de a XIII-a ediţie. Programul, ce se va încheia la ora 16, cuprinde parada trăsurilor, demonstraţii de cascadorie, concurs de tracţiune şi parada participanţilor. Duminică, festivalul începe tot la ora 11.00. Timp de cinci ore, spectatorii sînt invitaţi să asiste la Parada Doamnelor, un concurs de frumuseţe cabalină pe rase de cai, show-uri de dresaj ecvestru, sărituri peste obstacole şi demonstraţii de cascadorie cu cai.

Previous Story

Brasov: Zumba, Kangoo Jumps, Gravity in Piata Sfatului, la „Cea mai mare ora de sport”

Next Story

Brasovul, cel mai boem oras al României