Brasovul vrea să „importe” din Cluj o aplicatie prin care soferii sa gaseasca mai usor locuri de parcare libere

Last Updated on iulie 30, 2015 Municipiul Braşov este interesată de implementarea unei soluţii software prin care şoferii vor putea să găsească un loc de parcare în centrul oraşului cu ajutorul telefoanelor inteligente.

Parking+ Plus este o aplicaţie dezvoltată de Clusterul IT din Cluj, iar Bogdan Herea, iniţiatorul acestui proiect a anunţat că în momentul de faţă sunt interesate de implementarea acestui sistem şi municipalităţile din Braşov, Geneva şi Lyon, dar şi Sectorul 4 din Bucureşti.

„Noi sperăm să demarăm proiectul pilot la Cluj-Napoca până la finele anului, urmând ca timp de aproape un an să colectăm date şi să îmbunătăţim sistemul. Ulterior, în funcţie şi de discuţiile pe care le vom avea cu autorităţile publice locale să demarăm, efectiv, proiectul în centrul municipiului. Noi estimăm ca odată implementat, costurile cu achiziţionarea de senzori şi camere vor fi amortizate în aproximativ un an”, afirmă Herea, citat de bzb.ro

„Proiectul PARKING+PLUS, dezvoltat în cadrul Proiectului POSCCE al Clusterului Cluj IT «Brained City –  Dezvoltarea Inovativă prin Informatizare a Ecosistemului Urban Cluj-Napoca» are ca scop principal reducerea traficului din oraş, dar în acelaşi timp şi gestiunea inteligentă a locurilor de parcare folosind un ecosistem de aplicaţii web, mobile şi hardware inovativ”, mai spune Herea.

foto: rambase.ro
foto: rambase.ro

Iniţiatorul proiectului afirmă că sistemul va putea fi dezvoltat şi în parcările private, respectiv în clădirile de birouri, mall-uri sau chiar la oameni acasă. „În paralel cu platforma care va fi folosită la parcările publice, am dezvoltat un smart box, cutia respectivă care va fi instalată pe bariera de acces şi va putea fi acţionată cu cu ajutorul telefonului mobil şi astfel nu mai este nevoie de card de acces”, spune Herea.

Previous Story

Brasov: A doua promotie la Scoala Profesionala Germana Kronstadt. 103 tineri si-au gasit deja locuri de munca

Next Story

Brașovul a pierdut lupta cu Lausanne pentru titlul de gazdă a JO de Iarna pentru Tineret 2020