Brașovul a pierdut lupta cu Lausanne pentru titlul de gazdă a JO de Iarna pentru Tineret 2020

Last Updated on iulie 31, 2015

În urmă cu câteva momente, la Kuala Lumpur a fost anunțată gazda ediției 2020 a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului.

Competiția de peste cinci ani va avea loc la Lausanne, care a câștigat lupta cu Brașovul. Anunțul a fost făcut de președintele CIO, Thomas Bach, în cadrul Congresului CIO, care are loc la Kuala Lumpur.

Candidatura orasului elvetian Lausanne a fost sustinuta de Patrick Baumann, membru CIO si secretar general al Federatiei Internationale de Baschet (FIBA), care a spus ca localitatea are avantaj domeniul sportului si al educatiei.

”In inima Europei este o tara perfecta, unde totul merge ca un ceas”, s-a aratat in clipul de prezentare, subliniind ”precizia si organizarea” elvetiana de care se bucura candidatura orasului Lausanne.

Prima editie a Jocurilor Olimpice de iarna ale Tineretului a avut loc in 2012 la Innsbruck, iar a doua editie este prevazuta sa se desfasoare anul viitor, la Lillehammer (Norvegia). Innsbruck a gazdui Olimpiada de iarna in 1964 si 1976, iar Lillehammer pe cea din 1994.

Previous Story

Brasovul vrea să „importe” din Cluj o aplicatie prin care soferii sa gaseasca mai usor locuri de parcare libere

Next Story

George Scripcaru: Brasovul dezavantajat de lipsa aeroportului si a autostrazii in batalia cu Lausanne