Brasovean pacalit cu o noua escrocherie. Cum actioneaza hotii

Last Updated on iulie 16, 2015

O nouă escrocherie a fost pusă la punct pe internet, escrocherie în urma căreia peste zece persoane au fost păcăliți deja. Ultima victimă, un brașovean care a pierdut 1200 de euro într-o astfel de tranzactie.

Anunţul de pe site-urile specializate de maşini este extrem de avantajos, în condiţiile în care maşina este cu câteva sute de euro mai ieftină decât în alte situaţii.

Toată conversaţia cu vânzătorul se poartă prin intermediul e-mailului. Scenariul escrocilor este următorul: maşina este în ţară, proprietarul plecat peste hotare iar cumpărătorul trebuie să demonstreze că are banii, prin alimentarea unui cont făcut chiar pe numele său. În cazul braşoveanului păcălit recent, vânzătorul maşinii era o doamnă în vârstă plecată în străinătate, informeaza stiri.rttbrasov.ro

1

Când abia aştepta să se bucure de afacerea făcută şi să vadă maşina dorită, cumpărătorul a avut o surpriză neplăcută: presupusul vânzător nu a mai dat niciun semn iar când a fost să verifice banii din propriul cont, braşoveanul a aflat că banii au fost scoşi de pe cont, chiar de el, deşi vânzătorul fusese cel care a extras banii din cont. Braşoveanul a pierdut astfel 1.200 de euro încercând să cumpere o maşină care îi era de ajutor la muncă.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului a primit zeci de sesizări legate de astfel de situaţii. După ce va fi identificat, escrocul va fi deferit justiţiei iar compania de transfer de bani riscă o amendă usturătoare şi măsura restituirii sumelor cu care au fost păgubiţi clienţii.

Previous Story

Brasov: Pasajul „nimanui” din Centrul Civic, un real pericol

Next Story

Brasov: femeie de 75 de ani atacata de un caine