Brasov: Tanarul accidentat de un soldat american, a lansat o petitie online pentru ridicarea imunitatii

Last Updated on iulie 10, 2015 Un tanar din Brasov, victima intr-un accident grav, provocat de un soldat american, cere sprijinul autoritatilor si al opiniei publice.

Barbatul a lansat o petitie on-line si vrea ca vinovatul sa nu se bucure de imunitate pe teritoriul Romaniei si sa fie judecat pentru fapta sa dupa legile noastre. Martorii spun ca americanul ar fi fost beat, insa pana acum nu exista date din aceasta ancheta.

Soldatul american, in varsta de 40 de ani era imbracat in civil, cand a coborat din Poiana Brasov, marti seara la volanul unei masini de teren, anunta stirileprotv.ro. La un moment dat, a intrat cu vitreza mare intr-o curba deosebit de periculoasa si a derapat. Masina lui a rupt un parapet de piatra si a ricosat direct in masina celor doi tineri din Brasov.

Barbatul care conducea masina avariata povestete ca militarul american nu le-a sarit in ajutor, desi iubita lui era ranita.

Costin Paunescu, victima: “Am aflat ca era un soldat de culoare care era baut, martorii mi-au zis ca mergea clantinat, a vorbit incontinuu pe telefon. A fost arogant cu tatal meu, l-a intrebat cum ai putut si a zis ca nu e problema lui. Ulterior am aflat ca avea 0,65 alcoolemie in aer.”

Costin are un picior rupt insa prietena lui in varsta de 22 de ani – a ajuns in stare grava la spital.”Avea ambii plamani perforati si in scurt timp nu mai avea cum sa respire practic. Am facut o mica interventie chirurgicala, drenaj pleural si am reusit sa-i salvam viata“, au explicat medicii.

Costin si Agnes sunt doi tineri veseli care au o pasiune pentru masini. De altfel, autoturismul in care se aflau era tunat la exterior chiar de cei doi. Au muncit enorm pentru asta.

In privinta accidentului pana acum nu a iesit la iveala niciun detaliu din ancheta aflata in derulare. Victimele se tem ca protejat de lege, soldatul american ar putea scapa basma curata.

Asa ca au lansat o petitie online si au strans intr-o zi 1500de semnaturi. Reprezentantii Ambasadei Statelor Unite au anuntat ca vor coopera in acest caz.

Costin Paunescu, victima: “Vreau sa-i putem ridica imunitatea sau sa fie judecat la noi in tara conform legilor din Romania”

Accidentul din Poiana Brasov aminteste de sfarsitul dramatic de care a avut parte Teo Peter, basistul trupei Compact. In 2004 acesta a murit intr-un accident provocat de un puscas marin. Judecat in tara lui, americanul a fost achitat.

Previous Story

Brasov: Primarul George Scripcaru a scapat de inchisoare. Judecatorii de la Inalta Curte au decis ca poate fi cercetat in libertate

Next Story

Brasov: Dino Parc a avut 40.000 de vizitatori, in prima luna. Aici se va deschide si un cinema 9D