Brasov: Primarul George Scripcaru, ar fi bine sa-si dea demisia pe modelul Mazare de la Constanta sau Gheorghe Stefan de la Piatra Neamt? Ori sa ramana in functie la fel ca Chiliman de la sectorul 1?

Last Updated on iulie 1, 2015 Marţi seară, la ora 21.00, magistraţii Curţii de Apel Braşov au respins propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului Braşovului, George Scripcaru, precum şi a celorlalţi doi reţinuţi în acest dosar, fostul director al Hidroelectrica Mihai David şi Mariana Simina Costan. Curtea a decis ca toţi trei să fie cercetaţi sub control judiciar.

bbb

Toţi cei trei reţinuţi au fost aduşi încătuşaţi marţi, la ora 14.30, la Curtea de Apel Braşov. După aproximativ o jumătate de oră au fost duşi înapoi în arestul Poliţiei Judeţene Braşov deoarece avocaţii au cerut răgaz pentru studierea dosarului. La ora 17.00, George Scripcaru, Mihai David şi Simina Costan au fost readuşi la Curtea de Apel Braşov, pentru judecarea măsurilor propuse de către procurori.

După audierea celor trei, judecătorii au rămas în pronunţare pentru ora 21.00, anunta digi24.ro.

Întrucât ordonanţa de reţinere a lui Scripcaru expirase, acesta a plecat acasă, în cartierul braşovean Schei, împreună cu fratele său, iar la ora 21.00 s-a prezentat în faţa judecătorilor pentru aflarea deciziei instanţei.

La ieşirea din sediul Curţii de Apel Braşov, primarul George Scripcaru a fost aşteptat cu o maşină de către fratele său. El a declarat jurnaliştilor că nu vrea să comenteze nimic din dosar, dar că va sta la dispoziţia anchetatorilor ori de câte ori va fi nevoie.

Procurorii DNA au făcut contestaţie la decizia Curţii de Apel Braşov, iar aceasta se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, arestat preventiv în dosarul Microsoft, a demisionat din această funcţie. Prefectura a luat act de demisie in 31 martie 2015.

Radu Mazăre, cercetat în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii, a demisionat in luna mai,  de la conducerea Primăriei Constanţa. 

Radu Mazăre a explicat motivele demisiei, precizând că stresul chinul şi nedreptăţile la care a fost supus în ultima perioadă nu justifică dorinţa de a face bine oraşului.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat  ca “nu exista niciun fel de dovezi” in dosarul in care este cercetat si din acest motiv nu isi va da demisia: “Nu am dreptul doua luni sa fiu primar si o sa se ocupe colegii mei pe perioada asta. Nu exista demisie”.

Ce ar trebui sa faca primarul George Scripcaru?

Previous Story

Brasov: Primarul George Scripcaru a fost ELIBERAT si pus sub control judiciar.

Next Story

Brasov: Dansuri istorice si contemporane in Piata Sfatului. Vezi aici programul: