Brasov: DNA contesta eliberarea primarului George Scripcaru. Crezi ca va primi mandat de arestare de 30 de zile la Bucuresti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie?

Last Updated on iulie 1, 2015 Decizia Curții de Apel Brașov de marți seara privind cercetarea sub control judiciar a primarului George Scripcaru a fost contestată de DNA, contestația urmând să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție.

“Decizia a fost contestată chiar în timpul ședinței de marți seara. Urmează ca aceasta (decizia—n.r.) să fie motivată în termen de 48 de ore, după care dosarul se va trimite la Instanța Supremă. Cel mai devreme, dosarul s-ar putea judeca vineri, dar mai sigur acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, avocatului lui George Scripcaru, Vladimir Ciolac.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost reținut luni, fiind acuzat de abuz în serviciu și luare de mită, dacă funcționarul public ar fi obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit-patru infracțiuni.

Procurorii DNA acuza ca in perioada 2010-2012, suspectul Scripcaru George, în calitate de primar al Municipiului Brașov, în baza unei înțelegeri prealabile cu alte persoane, a acționat și a determinat funcționari din cadrul Primăriei Brașov/ Consiliului Local Brașov și angajați din cadrul SC Cet SA și SC Tetkron SRL să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte/ convenții cu o societate comercială, urmărind obținerea pentru această firmă și persoanele care o administrau de foloase necuvenite (sume de bani și bunuri din patrimoniul societăților deținute de Municipiul Brașov).

Previous Story

Brasov: George Scripcaru NU mai merge la Primarie

Next Story

RAT Brasov: 1 bilet = 50 de minute. Cum ti se pare masura dupa prima zi?