Brasov: A doua promotie la Scoala Profesionala Germana Kronstadt. 103 tineri si-au gasit deja locuri de munca

Last Updated on iulie 30, 2015 110 elevi au absovit ieri Şcoala Profesională Germană Kronstadt, aceasta fiind cea de-a doua promoție de la deschiderea instituției.

Elevii vor primi cu această ocazie și şi certificatul de calificare, recunoscut oriunde în Europa.

Potrivit preşedintelui Consiliului Managerial al SPGK, Kando Uwe, 94% dintre absolvenţi, adică 103 dintre tinerii care au terminat şcoala în acest an, vor fi angajaţi la una din cele 15 firme care susţin acest proiect.

La ceremonia de absolvire de ieri, desfăşurată la Aula Universităţii „Transilvania“, au luat parte primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, Stelian Fedorca, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, rectorul Universităţii „Transilvania“, Ioan Vasile Abrudan, adjunctul ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Achim Troster, şi reprezentanţi ai tuturor firmelor care susţin financiar proiectul, informează monitorulexpres.ro

„Cred că proiectul SPGK are elemente certe de succes. Primul dintre ele: creşterea constantă a căutării sale în rîndul elevilor. Dacă în 2012, cînd am început, 112 elevi au venit la această şcoală profesională, în 2014 – 2015, numărul lor a ajuns la 357. Iar din toamnă, SPGK va avea 479 de elevi“, a declarat Kando Uwe, preşedintele Consiliului Director al Şcolii.

Şcoala a devenit populară şi printre elevii din afara Braşovului. 106 dintre tinerii şcolarizaţi de „Kronstadt“ vin din 16 judeţe din ţară şi locuiesc în căminul unităţii de învăţămînt.

Braşovul ar putea avea în curînd o nouă şcoală profesională. Primarul George Scripcaru a anunţat ieri că Municipalitatea este în căutarea unor noi spaţii pe care să le propună pentru un astfel de proiect, care s-a dovedit de mare succes. „În Braşov putem identifica încă o structură similară celei de la Kronstadt, pentru că, dacă facem o analiză a pieţei muncii în prezent, vom constata că firmele din oraş nu sînt încă acoperite din punct de vedere al forţei de muncă calificate“, a declarat primarul.

Previous Story

Brasov: 9 fete vor fi inaintate la gradul de sublocotenent în cadrul ceremoniei de absolvire a Academiei Fortelor Aeriene ‘Henri Coanda’

Next Story

Brasovul vrea să „importe” din Cluj o aplicatie prin care soferii sa gaseasca mai usor locuri de parcare libere