Aeroportul Brasov: Parlamentarii au plecat in vacanta fara sa voteze recuperarea terenului. PSD acuzat ca doreste blocarea lucrarilor

Last Updated on iulie 4, 2015 Proiectul aeroportului rămîne pe loc cel puţin pînă la toamnă. Sesiunea parlamentară s-a încheiat, aleşii au plecat în vacanţă, iar proiectul de lege privind modificarea perioadei în care terenul aeroportului de la Ghimbav este transferat către Consiliul Judeţean nu a ajuns la votul parlamentarilor.

Deşi senatorul Viorel Chiriac declara săptămîna trecută că proiectul de act normativ de care s-a ocupat el va trece de Senat pînă la sfîrşitul lunii iunie, acest lucru nu s-a întîmplat.

Pe de altă parte, iniţiativa depusă de deputaţii liberali Mihai Donţu, Gabriel Andronache şi Gheorghe Ialomiţianu a fost şi ea întoarsă la comisiile de specialitate. Astfel, nici unul dintre cele două proiecte de lege care ar fi trebuit să rezolve cît mai rapid problema terenului aeroportului nu a ajuns la vot înainte de vacanţa parlamentară, anunta Monitorul Expres.

Proiectul liberalilor, întors la comisii

Proiectul iniţial de act normativ, propus de deputaţii braşoveni Mihai Donţu, Gheorghe Ialomiţianu şi Gabriel Andronache, care prevede amendarea Legii 197/2009 prin care s-a transmis un teren de 200 de hectare din domeniul public al statului şi administrarea Institutului Cartofului către Consiliul Judeţean, în vederea utilizării lui pentru construcţia aeroportului, s-a aflat o dată pe masa Senatului.

Amendamentul prevedea ca termenul iniţial prevăzut de Legea 197 pentru construirea aeroportului – cinci ani începînd din 2009 – să fie prelungit cu 10 ani. Deşi proiectul a ajuns pe ordinea de zi a Senatului, camera superioară a Parlamentului a hotărît să îl trimită înapoi în comisii, ceea ce a făcut ca, pînă la vacanţa parlamentară, problema terenului să nu fie rezolvată.
Astfel, proiectul aeroportului rămîne în aer, pînă cînd parlamentarii vor găsi o variantă de a reda terenul către CJ în vederea continuării construcţiei la aeroport.

Proiectul social-democraţilor nu a ajuns pe masa Senatului

Pe de altă parte, senatorul Viorel Chiriac declara săptămîna trecută că a formulat o nouă iniţiativă legislativă care să reglementeze problema terenului aeroportului.

Şi era convins că aceasta va trece în procedură de urgenţă, înainte de vacanţa parlamentară. Proiectul propus de Chiriac, care prevede un termen de 10 ani în care terenul aeroportului să fie transferat Consiliului Judeţean pentru a face investiţia, a fost înregistrat la Biroul Permanent al Senatului pe 24 iunie 2015, iar Chiriac era sigur că va ajunge în Senat în şedinţa din 30 iunie.

Ceea ce nu s-a întîmplat însă.

„Din păcate, intenţia social-democraţilor şi a domnului Chiriac a fost de a bloca acest proiect al aeroportului. Ceea ce doreşte domnul senator este o reluare de la zero a întregii proceduri legislative, care va prelungi foarte mult termenul în care legea va fi aprobată. În aceste condiţii, nu cred că anul acesta vom rezolva problema terenului“, a declarat deputatul Gheorghe Ialomiţianu.

Previous Story

(Video) Accident Brasov: Pericol de explozie in centrul orasului

Next Story

Brasov: Santier pe Strada Lunga si Bd. 15 Noiembrie