Brasov: INTERCEPTARI. George Scripcaru isi MUSTRA subalternii daca nu executau cerintele firmei Bepco

Last Updated on iunie 30, 2015 Primarul Braşovului, George Scripcaru, îşi mustra subalternii dacă nu dădeau curs cerinţelor reprezentanților firmei Bepco, conform unor documente ale anchetatorilor.

“Între cei trei inculpați s-a stabilit o legătură infracțională, Scripcaru George, acționând pentru protejarea intereselor Bepco SRL, mustrându-și subalternii dacă aceștia nu acționau conform dorințelor reprezentanților Bepco”, se arată în documentele citate.

(sursa: romanialibera.ro) Redăm o discuţie din 3 martie 2015, purtată de Simona Frăţilă, directorul economic al CET Braşov la data faptelor, cu o persoană:

“Frățilă Simona: Da. Ia zi și tu, la trei jumate am fost chemată la Primărie.

Domn: De ce?

FSM: E… o poveste mai lungă.

Domn: Da’ nu ca…

FSM: Păi nu da’… din urmă că n-am făcut eu ceva, n-am vrut să fac, să lucrez cu Bepco într-o problemă și m-a pârât Bepco la Primărie”.

“COSTAN SIMINA MARIANA: Păi da, dar asta-i arma noastră, deci ne facem noi socoteala şi dacă le-o spunem, le-o spunem după ce vedem ce ne iese. Nu?

COTICIU DRAGOŞ: Corect, corect! Aşa este! No, şi, iară, chiar a fost utilă discuţia pe partea asta de ce primesc ei subvenţii, ne-am, ne-am dumirit şi am găsit un punct ăăă, la care lor nu le convine, dar primarului o să-i surâdă, clar!

COSTAN SIMINA MARIANA: Aha! Bun! Perfect!

COTICIU DRAGOŞ: Adică subvenţia care o primesc ei de la Primărie pentru producţie este mult mai mare decât subvenţia pe care ar plăti-o Primăria pentru partea de transport dacă producem noi.

COSTAN SIMINA MARIANA: Aaa!

COTICIU DRAGOŞ: Aicea, e clar că lui Tetkron nu-i convine, dar e clar că primarului o să-i convină dacă o să i se prezinte la modul ăsta!”, este o altă interceptare, din 12 februarie 2012, redată de procurori în documentele dosarului lui Scripcaru.

În ceea ce-i privește pe Simina Costan și Mihai David, anchetatorii au stabilit că “împreună administrează/ controlează Bepco SRL, societate înființată în anul 2010 și care a preluat producerea de energie termică și electrică la nivelul municipiului Brașov”.

“Deși inculpatul David Mihai Ciprian nu este asociat oficial în Bepco și nu are vreo funcție executivă, toate discuțiile purtate de cei implicați în activitatea infracțională i-au fost aduse la cunoștință, acesta fiind cel care a negociat și a hotărât modul de preluarea a unor active de la CET SA și Tetkron SRL sau încheierea unor convenții”, au precizat sursele citate.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost reținut, luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Brașov, după aproape două ore de audieri, el fiind acuzat de abuz în serviciu și luare de mită, după ce ar fi facilitat unor firme încheierea de contracte cu municipalitatea, o parte din banii obținuți în mod injust fiind utilizați, din dispoziția sa, în campania pentru alegerile locale din 2012.

De asemenea, procurorii anticorupție au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Ciprian Mihai David și a Marianei Simina Costan, administratori ai unei societăți comerciale, pentru două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, precum și a lui Silviu Călin Pop, de asemenea administrator de firmă, pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, și dare de mită.

Previous Story

Brasov: Procurorii DNA au gasit in casa lui George Scripcaru o valiza cu 41.000 de lei si 3.000 de euro. El declarase ca are in casa doar 2700 lei

Next Story

Brasov: Primarul George Scripcaru a fost ELIBERAT si pus sub control judiciar.