Consiliul Judetean ascunde datele pentru Aeroportul Brasov. Nu se stie exact ce lucrari s-au executat si cati bani s-au investit pana acum.

Last Updated on mai 28, 2015 Comisiile de specialitate din Senat au dat aviz favorabil proiectului de act normativ care priveşte terenul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, în vedera modificării perioadei în care suprafaţa preluată de la Institutul Cartofului să poată fi utilizată de Consiliul Judeţean pentru acest proiect.

„Comisiile din Senat îşi dau avizul în şedinţa de azi (ieri, n.red). Proiectul va mai trece prin patru comisii şi apoi prin plen, iar în final să obţină avizul şi din partea Guvernului.

 

Dacă avizul Guvernului va fi pentru emiterea actului normativ, vom fi acoperiţi şi în sensul în care ne-a fost cerut de la nivelul Instituţiei Prefectului, adică, pentru înlocuirea formulării de prelungire a termenului, cu modificarea termenului“, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Claudiu Coman, citat de Monitorul Expres. După ce a trecut de comisii, actul normativ va ajunge în plenul Senatului săptămîna viitoare.

Problema terenului, încă un pas spre rezolvare

Reamintim că, prin art. 2 alin (4) din OUG 41/2007 s-a stabilit un termen de cinci ani pentru realizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, perioadă care a expirat la 6 iunie 2014. Consiliul Judeţean consideră că, în situaţia dată, ordonanţa de urgenţă a Guvernului nu prevede niciun termen de finalizare, iar mai mult, actul normativ nu identifică în conţinut un termen de realizare a investiţiei.

Astfel, se impune o modificare a actului normativ iniţial, pentru ca CJ să poată prelua din nou terenul şi să continue lucrările la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Situaţia aeroportului ar putea fi rezolvată în următoarele săptămîni, speră reprezentanţii CJ. Potrivit senatorului braşovean Nicolae Vlad Popa, o dată ce proiectul va trece, termenul de finalizare al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav se prelungeşte de la 5 la 15 ani.

CJ a venit în plen cu o informare fără informaţii

Astăzi, şi Consiliul Local al municipiului Braşov supune aprobării un proiect de hotărîre referitor la implicarea Municipalităţii, alături de CJ, în proiectul aeroportului.

La ultima întîlnire dintre reprezentanţii CJ şi cei ai Primăriei, a fost solicitată însă o informare completă despre lucrările şi investiţiile făcute pînă acum în proiectul aeroportului, pentru ca, pe baza datelor, să fie propus un proiect în Consiliul Local. O astfel de informare a ajuns la Primărie.

Aceeaşi informare trebuia să aibă loc şi ieri, în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean, atît în faţa presei, cît şi a aleşilor judeţeni.

Doar că prezentarea documentului, propus la rubrica „Diverse“, nu a conţinut informaţiile de interes maxim, referitoare la lucrări şi sumele exacte investite în utimii ani în proiectul aeroportului, ci doar date despre conservarea şantierului de la Ghimbav şi vagi idei schiţate despre variantele de continuare a proiectului.

Previous Story

Brasov: Constructia Mall-ului de la Hidromecanica va fi inceputa in 2016. Vezi cand va fi inaugurat:

Next Story

Brasov: Parcul Tractorul va fi Parcul Artistilor. Aici va avea loc Festivalul STRADA DELL’ARTE