Brasov: Drumul de promenada Noua – Timis va fi finalizat pana in luna august

Last Updated on mai 26, 2015 Drumul forestier Crucur, ce va face legătura între Noua şi Timişul de Jos va fi finalizat pînă în luna august. Lucrările la drumul, care va avea utilităţi de exploatare forestieră, dar şi de agrement, sînt finalizate în proporţie de 95%, iar dacă şi condiţiile meteo vor permite, pînă la vară se vor finaliza şi lucrările la ultimul sector la care se lucrează în prezent.

Drumul Crucur face parte dintr-o listă de 10 drumuri forestiere care au fos reabilitate sau construite de la zero, în interiorul fondului forestier al municipiului Braşov.


vvveee
Funcţiune forestieră şi turistică pentru drumul Crucur

Drumul dorestier Crucur, care va face legătura între zona Grădinii Zoologice din Noua şi zona haltei CFR din Timişul de Jos, are 9,6 kilometri lungime şi o lăţime, ce variază pe traseu, între 3,5 şi 5,5 metri, anunta Monitorul Expres.

Lucrările de amenajare au început încă de anul trecut, însă au fost sistate peste iarnă şi reluate abia săptămîna trecută, cînd condiţiile au permis intrarea în pădure cu utilaje grele. 95% din drum a fost deja finalizat, iar constructorii spun că mai au de lucru la un sector scurt de cîteva zeci de metri, aşa că după ultimele estimări s-ar părea că în august drumul va fi finalizat şi pus în funcţiune.

Drumul Crucur va fi utilizat atît pentru lucrări forestiere cît şi pentru agrement, avînd în vedere că uneşte două puncte intens circulate de turiştii de week-end.

De la punctul de plecare, traseul drumului forestier Crucur se desfăşoară ca drum de versant pînă în culmea ce delimitează UB V Noua şi UB IV Postăvarul. Traseul este tot pe versant pînă la întîlnirea cu Valea Largă Mică. De aici traseul este drum de vale, apoi înfăşoară Valea Largă Mare şi din nou devine drum de versant. Traseul merge apoi pe două văi paralele cu Valea Largă Mare, iar după ce trece culmea, încheie ca drum de vale de-a lungul Văii Lungi, racordîndu-se la drumul forestier Varna în km 3 + 47 al acestuia, pînă în punctul final de la halta Timişul de Jos. Relieful de pe traseul drumului este specific muntelui, cu altitudini cuprinse între 637 si 789 m.

9 drumuri forestiere reabilitate

Drumul Crucur face parte dintr-un grup de zece alte trasee forestiere care au fost reamenajate în ultimul an. Dacă în cazul Crucurului lucrările s-au luat de la zero, celelalte nouă erau deja existente şi au fost doar refăcute.

Astfel, în această perioadă s-a lucrat la reabilitarea drumurilor Troainer (1,376 kilometri), Valea Popii – Noua (2,136 km) şi Lamda (3,071 km), Vama Mare (2 km), Vama Mică (900 m), Varna (2,5 km), Valea cu Apă-Putreda (1,6 km), Pietrele lui Solomon – Valea cu Apă (3,9 km) şi Valea Cetăţii – Răcădău (1,2 km). „Lucrările de reabilitare la aceste nouă drumuri sînt în mare parte finalizate.

Se mai lucrează în prezent la decolmatarea unor rigole pe unele tronsoane şi mai trebuie puse bornele şi indicatoarele. Însă şi ele vor fi gata pînă în august, cel tîrziu“, a precizat purtătorul de cuvînt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Previous Story

Accident Brasov: Impact mortal intre o motocicleta si un autoturism

Next Story

Brasov: Numar record de turisti la Cetatea Rupea