Brasov: De data asta, un comentator tv a patit-o cu taximetristii din Gara. Brasovenii comenteaza si intreaba: Au voie taximetristii sa negocieze tariful cursei ca la piata sau trebuie sa porneasca aparatul de taxat? Au voie taximetristii sa refuze curse?

Last Updated on mai 25, 2015 Comentatorul Digisport, Andrei Niculescu, de la Digisport a patit-o cu taximetristii din gara, zilele trecute. A nimerit in prima linie de taximetre, cele care te refuza daca nu spui unde mergi inainte sa urci in taxi ori iti aplica un tarif „negociat” si nu unul conform aparatelor de taxat.
Brasovenii au comentat situatia pe pagina de Facebook si pe site, unii luand apararea taximetristilor „negociatori”.
Tu ce zici? Au voie taximetristii sa negocieze tariful cursei ca la piata sau trebuie sa porneasca aparatul de taxat? Au voie taximetristii sa refuze curse?

Citeste si

Brasovul facut de ras, din nou, de taximetristii din Gara. „Ma iei la misto?!! Merg in Brasov, nu in Poiana”

Bogdan:
Bine ti-a facut. Faci fițe direct ca îi zici în masina. Cine … te crezi? Taxiul are dreptul sa refuze cursa în funcție de destinatie. Nu are nici un fel de obligatie. Ai văzut cât e raportul benzina/km fata de alte tari știi cât are câștigă pe ora un taximetrist. Asta e titlul: Bucureștiul făcut de ras de țăran bucurestean

Dude:
Daca ai cunoaste legea sau macar te-ai informa, inainte sa comentezi, ai sti ca una dintre obligatiile taximetristilor e ” să nu refuze clientul în efectuarea unei curse în interiorul localităţii şi să respecte solicitările legale ale acestuia “

Surpanu Ana-Maria: Eu am patit din gara pana in tractoru mergeam ca intarziam la munca si m-a strigat un taximetrist ca e liber si m-am urcat,pe la jumatatea drumului am vazut ca pe ceas erau 9 lei asta in conditiile in care cursa normala nu era mai mult de3,5 lei,i-am zis sa opreasca sa cobor ca nu am decat 10 lei la mn si a zis ca ma duce pana la destinatie si e ok si 10 lei smile emoticon altfel o luam la pas si fara bani si intarziam la munca :)))))

Moni:
Eu sunt brasoveanca si m-am intepat cu un astfel de taximetrist (de la gara pana in scriitorilor mi-a luat 20 lei ). Pentru toti oamenii care vin la Brasov din alte localitati si doresc un taxi uitati-va dupa urmatoarele firme : TOD, BRATAX, MARTAX, TAXI BRASOV, RO TAXI .Ceilalti sunt pe cont propriu si au tarife halucinante (cica sunt privati ).

Alex:
20 de lei? cursa aia costa 5 lei cu un taximetrist cinstit. Feriti-va de aia cu tarif de 2.2 din gara mare…Asta e tara in care traim

Ionescu:
Poate se sesizeaza cineva si incepe curatenia. Cei de la Martax Bratax sunt judecati pt evaziune fiscala la nivel mare,dar masinile tot pe strada sunt,si ca ei mai sunt multi! Din cate stiu,conform legii autorizatiile trebuiau deja suspendate! Sunt alti oameni cinstiti ce doresc o autorizatie si nu pot ajunge la ea din cauza acestor balauri(Martax,Bratax,Tod) niste evazionisti! Rugam autoritatile competente sa faca ceva!

 

Lates Dorina Primaria sa ia atitudine asa fac multi taximetristi in gara ii jecmanesc pe brasoveni de pe turisti si staini le ia pielea!!!

Denisa:
Buna ziua. acelasi lucru l-am patit si noi cand am ajuns in Brasov in 2013, majoritatea ne cereau pe o cursa 40 lei pana intr-un anumit cartier ( cica rau famat ), bineinteles ca nu am acceptat pentru ca nu era departe de Gara si vorba dvs, mergeam in Brasov, nu la Poiana…. si am tot cautat pana am dat de un domn mai in varsta, care ne-a dus pana acolo si ne-a luat 11 lei. ( si tot asa, ne-a povestit toate detaliile despre acei “colegi” ). Sper sa fie acelasi domn, sa ii dea Dumnezeu sanatate, cum poate el sa fie corect si ceilalti nu? Nu este normal ce se intampla acolo, in Gara in mod deosebit si observ ca lucrurile nu s-au schimbat nici in 2015. Nu inteleg cum opereaza ei asa de capul lor si nimeni nu ii pune la punct. RUSINE!!! RUSINE!!!! I-as desfiinta fara sa stau pe ganduri daca as putea!! Ar trebui facut ceva in privinta lor!! Dar ce?? Cui ii pasa?? Daca in 2 ani nu s-a schimbat nimic……….nu am nicio asteptare!! Asa e ROMANIA!!

Laura:
Nu sunt singurii. Absolut toți din gară fac așa. Fac ei tariful, nu pun ceasul. Te mai ia și cu abureli că după ora 18 e tarif de noapte (am pățit eu). Că dacă nu am umblat prin țară și nu știu, să tac din gură că mă dă jos din mașină. Ce contează că în București sunt cu sutele (sunt doar în anumite locații Gară, Piața Romană, aeroport – unde găsesc oamenii pe care să-i fraierească), asta scuză comportamentul celor din Brașov?

Previous Story

Brasov: Soferul care a lovit o gravida pe trecerea de pietoni ramane in arest. Judecatorii i-au respins contestatia la arestul preventiv

Next Story

Brasov: Cei mai celebri ursi din Marea Britanie sunt noii locatari de la Libearty Zarnesti