George Scripcaru: „Hotelierii din Poiana Brasov trebuie sa investeasca, pentru ca turistul nu vine doar ca sa stea in hotel si sa manance, ci trebuie sa ii asiguri si facilitati de agrement

Last Updated on aprilie 28, 2015 Poiana Braşov ar putea avea, din această vară, un centru de informare turistică funcţional, dacă firma care se ocupă de construcţie va reuşi să se încadreze în termenul solicitat de Primăria Braşov.

Construcţia a început în decembrie, iar la finalul ei centrul va intra într-o reţea naţională de informare şi promovare turistică. Centrul naţional de informare turistică din Poiana Braşov este o investiţie în valoare de 542.820 de lei, cea mai mare parte din sumă fiind asigurată din fonduri europene, cu 2% co-finanţare de la bugetul local.

Servicii de informare despre traseele şi obiectivele din Poiană

Centrul de informare turistică din Poiana Braşov este situat în zona parcării mari, de lîngă capătul de linie RAT, anunta Monitorul Expres. Lucrările de amenajare a centrului au început în decembrie, iar pînă acum constructorul a turnat fundaţia şi pardoseala, a confecţionat structura din lemn a clădirii şi lucrează, în prezent, la acoperiş.

De săptămîna viitoare se va trece la montarea şindrilei şi la închideri. Centrul va fi amenajat pe o structură din lemn, asemănătoare altora de acest gen din reţeaua naţională şi va avea 61 de metri pătraţi, cu un spaţiu de informare pe 35 de metri pătraţi.

Prin intermediul centrului, turiştii vor primi servicii şi pachete specifice, de la oferte proprii şi materiale de informare (hărţi, pliante, broşuri, CD-uri), la informaţii despre traseele existente, la obiectivele din Poiană, la posibilităţile de cazare, locurile de luat masa şi structurile de primire (hoteluri, moteluri, pensiuni, vile, campinguri).

„Hotelierii trebuie să investească şi ei în servicii de calitate“

Odată cu punerea în funcţiune a acestui centru, Braşovul va fi promovat şi el prin intermediul reţelei naţionale.

„Ne dorim ca în luna iunie să fie gata această investiţie, pentru ca în sezonul de vară turiştii să aibă la dispoziţie cel mai bun sistem de informare.

Centrul va asigura informarea turiştilor, dar, de asemenea, şi promovarea Braşovului şi a Poienii Braşov, în cadrul reţelei naţionale de centre de informare turistică“, a explicat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.
Pe de altă parte, primarul a insistat din nou şi pe rolul hotelierilor din Poiană în dezvoltarea turismului din staţiune.

„Acest centru vine să întregească proiectul nostru de transformare a Poienii Braşov din staţiune de weekend în staţiune de sejur pe tot parcursul anului. Dar trebuie să înţeleagă toată lumea, inclusiv cei din domeniul hotelier, că nu poţi să faci turism la standarde europene doar cu ce îţi oferă natura sau doar cu ce ţi-au lăsat înaintaşii.

Trebuie şi să investeşti, pentru că turistul nu vine doar ca să stea în hotel şi să mănînce, ci trebuie să îi asiguri şi facilităţile de agrement“, a declarat Scripcaru.

Previous Story

Brasov: Asfaltari in cartierul Tractorul. Pe strazile private nu se poate turna asfalt. „In situatia in care sunt strazi care nu sunt domeniu public, nici noi si nici retelistii nu putem face nici un fel de lucrari, fiindca nu este legal sa investim bani publici pe proprietati private”

Next Story

Brasov: Deputatul PSD Ion Ochi afla miercuri daca va fi arestat