Brasov: Un hipermarket pe Grivitei. Carrefour, Kaufland sau Cora?

Last Updated on aprilie 26, 2015 Consilierii locali braşoveni au aprobat în şedinţa de saptamana aceasta Planul Urbanistic Zonal în vederea amenajării unui nou supermarket/hipermarket şi a unui depozit pe B-dul Griviţei, în vecinătatea magazinului Dedeman.

Iniţiator al acestui PUZ este compania bucureşteană Area RE SRL, care deţine un teren de 3,5 hectare în această zonă.

Reprezentanţii companiei au demarat o serie de discuţii cu operatori de hipermarketuri în vederea dezvoltării magazinului, Area Re ocupându-se doar de documentaţia aferentă demarării proiectului.

Întocmirea documentaţiei PUZ a fost realizată de la finele anului trecut, iar documentul a fost aprobat de către consilierii locali după ce a fost dezbătut şi public. PUZ-ul aprobat de Consiliul Local pentru acest teren de pe B-dul Griviţei este valabil cinci ani.

Potrivit unor surse apropiate administraţiei locale, până acum au fost antamate discuţii în vederea construirii magazinului cu Carrefour, Kaufland şi Cora. Carrefour şi Kaufland deţin hipermarketuri în Braşov la ieşirea spre Bucureşti, în timp ce Cora nu este prezentă în Braşov. Mai mult, Carrefour ar urma să fie ancoră pentru posibilul centru comercial Korona Mall, al cărui construcţie este amânată din 2007 încoace, dar care ar urma să se construiască în apropiere, pe „ruinele” fostei companii Fartec SA.

În acelaşi timp, francezii de la Cora deţin un teren de patru hectare în centrul Civic al Braşovului pe care intenţionau să construiască un centru comercial de amploare, doar că momentan trec prin greutăţi financiare, ceea ce i-au obligat să scoată terenul la vânzare, încheindu-se chiar o înţelegere cu AFI România în ceea ce priveşte o eventuală cedare a suprafeţei.

Germanii de la Kaufland ar fi interesaţi de extindere în Braşov, discuţii în acest sens fiind realizate şi în urmă cu doi ani, atunci vehiculându-se chiar ideea construcţiei unui nou magazin pe strada Avram Iancu, în locul fostei secţii a Carpatex.

Previous Story

Brasov: 683 locuri de munca, puse la bataie vineri, la Casa Armatei, in cadrul Bursei Generale a Locurilor de Munca

Next Story

Jurnalist britanic despre Brasov: Un oras frumos, linistit, in care poti fi „jefuit“ doar de taximetristi