Brasov: Hotii care au spart o banca in 37 de secunde, in Racadau, au fost arestati

Last Updated on aprilie 29, 2015 Aceştia ar fi furat în luna septembrie a anului trecut un seif cu bani de la o bancă din Cartierul Valea Cetăţii.

​Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a dispus, în data de 23 aprilie, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru braşoveni: Bosoi Bogdan-Mădălin, Chivu Mircea-Dumitru, Negrea Vasile şi Rusu Robert Paul pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi complicitate la furt calificat, în cazul jafului de la o bancă din cartierul Răcădău, din septembrie 2014. Trei dintre ei au fost arestaţi preventiv iar unul este cercetat în libertate, anunta rttbrasov.ro.

Au spart banca în 37 de secunde
În noaptea de 3 spre 4 septembrie 2014, cei patru inculpaţi, împreună cu suspectul Cernat Laurenţiu au pus la cale un plan bine stabilit.

Au furat un autoturism de pe str. Soarelui din Braşov, pe care l-au folosit pentru a se dep​lasa în Cartierul Răcădau.

Aici au avut nevoie de doar 37 secunde pentru a sparge o bancă, din care au sustras un seif care conţinea sume de bani în lei şi diverse valute, lăsând la locul faptei mai multe obiecte, printre care şi ranga cu care au acţionat.

După ce au furat caseta de valori care cântăreşte aproximativ 50 de kilograme, cei doi atacatori au fugit din bancă mult înainte ca echipa de la firma de pază cu care banca avea contract să ajungă la faţa locului.

În septembrie 2014, reprezentanţii Băncii Transilvania precizau că în seiful furat erau aproximativ 200.000 de lei, iar suma era asigurată.

La acestea se adaugă şi maşina furată de aceştia, astfel că prejudiciul total este de 300.000 de lei. Cercetările în cauză au fost efectuate de Serviciul Investigaţii Criminale a IPJ Braşov, sub supravegherea procurorului de caz.

Previous Story

Brasov: Sagunistii vor sa-si ridice premiile concursului organizat de NASA dar au nevoie de 15.000 de euro. Cine poate sa-i ajute?

Next Story

Brasov: IPOTEZA SOCANTA in cazul accidentului teribil in care un BMW s-a facut praf dupa ce a intrat intr-un TIR