Brasov: GREVA in administratie. Joi NU se lucreaza cu publicul

Last Updated on aprilie 30, 2015 Activitatea în cele mai multe primării din ţară va fi aproape blocată joi, pentru ca funcţionarii din administraţia publică locală intră în grevă generală.

În judeţul Braşov sunt 58 de localităţi, iar primăriile a 44 dintre acestea şi Consiliul Judeţean au aderat la grevă. Sindicaliştii cer reglementarea acordării tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică şi majorarea salariilor cu 10 la sută.

‘Am încercat să găsim soluții printr-un dialog cu reprezentanții Guvernului, dar nu am putut până în acest moment să avem un punct de vedere comun. Mai bine de 20 de clase de salarizare se află la pragul salariului mediu sau chiar sub acest prag.

Aproximativ 25% din personalul din administrația publică se află în zona salariului minim, sub 1.000 de lei. Amânarea acestei legi este complet aberantă din punctul nostru de vedere”, a explicat, marți, Petru Dandea, într-o conferință de presă.

Greva va începe odată cu demararea programului și va dura întreaga zi de lucru.

Singurele activităţi în ziua grevei vor fi eliberarea certificatelor de deces şi procesarea amenzilor care trebuie achitate în 24 de ore. Dacă Guvernul nu va da curs revendicărilor, sindicaliştii vor strânge semnături în vederea declanşării grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică, anunta digi24.ro.

Previous Story

Un brasovean face o campanie umanitara pentru a ajuta un ghid din Nepal

Next Story

Aeroportul Brasov: Dupa 15 ani, Prefectul, Primarul, Vicepresedintii CJ se intalnesc sa … gaseasca solutii. „Sper ca reprezentantii Primariei Brasov si ai administratiei judetene sa ia o decizie privind continuarea acestui proiect”