Brasov: Alimente expirate servite studentilor

Last Updated on aprilie 28, 2015 Sesizările studenţilor la adresa unui magazin de pe Colina Universităţii din Braşov s-au dovedit întemeiate.

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov au urcat astăzi pe Colina Universităţii “Transilvania”.

Acţiunea a fost declanşată de plângerile mai multor studenţi care au reclamat, cu ocazia unei lecţii deschise ţinute la universitate, că produsele comercializate în punctul alimentar de pe Colină nu par să fie proaspete.

Descinderea inspectorilor a confirmat sesizările studenţilor încă de la controlarea primelor produse. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit şi produse expirate în încăperea de preparare a sandvişurilor, pe care angajaţii se pregăteau, chipurile, să le arunce. O angajată s-a agitat permanent să arate la cameră produsele expirate, pe motiv că erau doar câteva şi se aflau în magazie, nu la vânzare.

Comerciantul se scuză cu numărul mic de angajaţi

Conducerea unităţii are tot soiul de explicaţii pentru neregulile depistate de inspectori. Administratorul s-a scuzat că nu are suficienţi angajaţi şi pretinde că nu ştia că trebuie să-şi eticheteze produsele.

Conducerea unităţii nu este la curent cu prevederile legii în materie de alimentaţie, astfel că, reprezentanţii OPC au fost nevoiţi să-i facă directorului societăţii un scurt instructaj legislativ.

Agentul economic a fost invitat la sediul Protecţiei Consumatorilor Braşov pentru verificarea întregii documentaţii şi riscă o amendă de până la 50.000 de lei şi chiar închiderea unităţii.

Previous Story

Brasov: Deputatul PSD Ion Ochi afla miercuri daca va fi arestat

Next Story

Brasov: Peste 2.000 de locuri de parcare sunt scoase la licitatie in Astra I, Astra II, cartierul Florilor, zona Craiter-Scriitorilor, Centrul Nou I si II, Schei, Tractorul, Triaj, Timis-Triaj, Bartolomeu, Valea Cetatii si Noua-Dîrste