Brasovul stinge lumina in Centrul Vechi de „Ora Pamantului”

Last Updated on martie 25, 2015 În weekend, Braşovul stinge luminile timp de o oră, în principalele puncte din oraş. Pentru a marca „Ora Pămîntului“, sîmbătă, între orele 20.30 şi 21.30, iluminatul public va fi oprit pe mai multe străzi centrale din oraş.

Primarul George Scripcaru a anunţat ieri că, şi în acest an, evenimentul, care se sărbătoreşte în peste 7.000 de oraşe din lume, va fi marcat şi la Braşov, în încercarea de a atrage atenţia asupra necesităţii protejării mediului şi a resurselor planetei.

 

„Ora Pămîntului“ în România este un eveniment susţinut şi promovat de WWF (World Wide Fund for Nature), fiind marcat în fiecare an din ultimii şapte. La Braşov, evenimentul este susţinut şi de Centrul de Voluntariat, anunta Monitorul Expres.

10 străzi din Centrul vechi, fără lumină pentru o oră

Anul acesta, la Braşov, iluminatul public va fi oprit într-o zonă mai extinsă decît anul trecut, pentru a atrage atenţia fiecărui cetăţean asupra importanţei protecţiei mediului.

Astfel, între orele 20.30 şi 21.30, luminile se vor stinge pe străzile Mureşenilor, Republicii, Michael Weiss, Postăvarului, Politehnicii, Sîntul Ioan, Diaconu Coresi, Mihail Sadoveanu, Nicolae Iorga şi Bulevardul Eroilor.

De asemenea, luminile vor fi stinse pentru o oră şi în Piaţa Sfatului, dar şi în Piaţa Enescu, în Livada Poştei, în zona Rectoratului, precum şi în zona Primăriei Braşov, a Poştei şi a Parcului Titulescu.

„Sperăm ca prin acest demers să reuşim să atragem atenţia cu privire la responsabilitatea fiecăruia dintre noi faţă de ceea ce se întîmplă cu planeta noastră, iar exemplul Municipalităţii să fie preluat în fiecare casă din Braşov.

Dacă în 2009, cînd această campanie a demarat şi în România, doar 15 oraşe din ţară, printre care şi Braşovul, au participat la acest eveniment, de la an la an numărul a crescut, ceea ce spune foarte multe despre importanţa acestui eveniment în ţara noastră“, a spus primarul Braşovului, George Scripcaru.

Previous Story

Brasov: Promotii la Mall-ul Coresi, vineri, in ziua deschiderii: H&M ofera carduri incarcate cu 50 lei. Pizza1+1 gratis. Reduceri de pana la 70% la Za-Za, Vezi aici mai multe oferte:

Next Story

Brasov: Mall-ul Coresi are statii speciale pentru autobuzele RAT