Brasovul se pregateste „de razboi”

Last Updated on martie 31, 2015 Primăria Braşov se pregăteşte de ce este mai rău, iar prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă va face o serie de verificări în ceea ce priveşte buna funcţionare a sistemelor de alarmare din oraş, dar şi dacă cele 142 de adăposturi civile care figurează în hârtiile oficiale mai corespund cerinţelor şi îi pot adăposti pe braşoveni în caz de pericol.

Astfel, în cursul acestei săptămâni, cele 50 de sirene vor suna timp de câte 4 secunde.

„La ora actuală, în municipiu există 32 de sirene electrice cu comandă prin circuit telefonic şi un număr de 18 sirene electronice cu comandă prin modul GSM sau radio, sirene mai performante ce pot comunica chiar şi mesaje verbale. Sirenele vor fi pornite fără un anunţ prealabil, de aceea le recomand braşovenilor să nu intre în panică la auzirea semnalelor acustice”, a precizat viceprimarul Ciprian Bucur, citat de bzb.ro

Investiţii în sisteme de alarmare

Totodată, în perioada următoare, Serviciul de Urgenţă are în plan achiziţionarea a încă patru sirene electronice ce pot acoperi o rază de 800 de metri, ce vor fi amplasate în cartierul Stupini.

„În acest cartier, conform unui studiu de audibilitate, recent efectuat, ar fi nevoie de 17 astfel de sirene, având în vedere extinderea în ultima perioadă a zonei populate. Investiţia va fi de aproximativ 12.000 de lei plus TVA, bani prevăzuţi în bugetul acestui serviciu.

La ora actuală, aproximativ 93% din zona locuibilă a Braşovului este acoperită de astfel de sisteme de alarmare, Stupiniul fiind zona cea mai deficitară. De asemenea, şi în zona Bronzului mai sunt necesare încă două sirene, iar în Uzina 2 una”, a explicat viceprimarul. Anul acesta, va fi modernizat şi centrul de monitorizare şi comandă în caz de situaţii de urgenţă. Pentru retehnologizarea şi renovarea acestuia au fost alocate 60.000 de lei.

Nu în ultimul rând, se vor verifica toate adăposturile civile şi vor fi marcate corespunzător. Chiar dacă le-au transformat în cămări, pivniţe sau magazii, oamenii ştiu că acestea spaţii sunt de fapt adăposturi civile şi că, la nevoie, aici se pot refugia în siguranţă.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Piata Sfatului colt cu Muresenilor in trecut sirul Graului colt cu strada Vamii.

Next Story

Mall-ul Coresi Brasov: Reduceri de 30 % la Mohito, magazinul se deschide astazi. Brandul este dezvoltat pentru femeile care iubesc moda si care apreciaza originalitatea, si eleganta urbana