Brasov: Unirea Basarabiei cu tara mama, sarbatorita in Piata Sfatului

Last Updated on martie 26, 2015

Braşovul marchează şi în acest an Unirea Basarabiei cu ţara mamă, de la 27 martie 1918. Cea de-a treia ediţie a evenimentului cultural „Basarabia – File din poveste“ îi va aduna şi în acest an, în Piaţa Sfatului, pe braşoveni şi pe membrii comunităţii basarabene din oraş, pentru celebrarea primului pas spre Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Evenimentul, organizat de Asociaţia de Dezvoltare Link, Asociaţia Tinerilor Basarabeni (ATB) şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni (OSBB), în parteneriat cu Primăria municipiului Braşov, marchează unirea Basarabiei cu România, la 27 martie 1918, promovînd, în acelaşi timp, cultura şi istoria românească şi implicînd comunitatea braşoveană şi cea basarabeană din Braşov în activităţi comune.

„Basarabia – File din Poveste“ va fi şi în acest an punctul de plecare pentru organizarea, în vară, a unei tabere la Braşov, pentru copiii din Republica Moldova cu posibilităţi reduse, anunta monitorulexpres.ro

„Sărbători în Basarabia“, în faţa braşovenilor din Piaţa Sfatului

Ca în fiecare an, celebrarea a 97 de ani de la Unirea din 1918 începe vineri, 27 martie, cu vernisajul expoziţiei dedicate acestui eveniment.

Evenimentul este programat de la ora 11.00 în centrul oraşului. În 2015, fotografiile care vor putea fi admirate în Piaţa Sfatului abordează tema „Sărbători în Basarabia“ şi redau o parte din zilele de petrecere în Moldova, de la hramuri, la sărbători ale oraşelor sau ale satelor. Aceasta nu este singura surpriză pe care basarabenii din Braşov o vor arăta localnicilor.

„Încercăm să aducem braşovenilor tot ce are mai bun şi mai frumos Basarabia. Astfel, vom avea expoziţia cu fotografii de la sărbătorile din Moldova, vom prezenta braşovenilor o nuntă basarabeană cu bucate şi tradiţii“, spune Liuba Beldie, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Link.

După prezentarea tradiţiilor din Republica Moldova, seara, în clubul Goha, tinerii braşoveni şi basarabeni vor avea în faţă şi muzica prezentului. După ora 23.30, în clubul Goha va cînta SunStoke Project, trupa care a acompaniat-o în 2009 pe Olia Tira la Eurovision, din partea Moldovei.

„Pentru evoluţia sa din 2009, saxofonistul SunStroke Project a intrat în Cartea Recordurilor Eurovision, fiind denumit The Epic Sax Guy“, a mai spus Liuba Beldie.

Previous Story

Brasov: Vezi cum arata cel mai mare mall din Transilvania care se deschide vineri, 27 martie. Galerie Foto:

Next Story

Brasov: Toate cele 11 arteziene din oras vor functiona de Paste