Brasov: Singurul parc cu dinozauri din sud estul Europei se deschide oficial la Rasnov

Last Updated on septembrie 14, 2020 Începând cu luna mai singurul parc cu dinozauri din sud-estul Europei, Dino Park, se deschide oficial. Turiștii care vin aici vor putea admira 45 de dinozauri în mărime naturală.

Parcul este situat în pădure într-un decor superb lângă Cetatea Râşnov.

Brasov: Singurul parc cu dinozauri din sud estul Europei se deschide oficial la Rasnov 1

Parcul cu dinozauri se întinde pe 1,4 hectare. Aici pot fi admiraţi 45 de dinozauri în mărime naturală, aşezaţi în ordinea evoluţiei lor în preistorie. Parcul cu dinozauri de la Râşnov este situat în pădure, pe drumul care duce spre Cetatea Râşnov, obiectivul turistic nr 1 al oraşului.

Dinozaurii au dimensiuni impresionate, între 8 şi 24 de metri lungime şi 2 şi 20 de metri înălţime. Sunt confecţionaţi din fibră de sticlă.

Intrarea în parc este şi ea una spectaculoasă, în ton cu tematica parcului, fiind o gură de dinozaur. Investitorii români au colaborat cu specialişti germani pentru ca parcul de la Râşnov să fie autentic.

Astel de parcuri cu dinozauri se mai găsesc în Austria şi Germania, anunta adevarul.ro

Compania care a amenjat parcul, HCL Sfântu Gheorghe, a dat o bătălie mare pentru a obţine finanţare europeană pentru acest proiect unic în România şi Europa de Est.

Uniunea Europeană avea finanţare pentru un singur proiect în această zonă (Europa de Est), iar România s-a luptat cu Ungaria pentru a obţine banii. Finanţarea de 4,5 milioane de euro a fost câştigată de ţara noastră pentru că Râşnovul este staţiune de interes naţional, iar cetatea din localitate atrage peste 300.000 de turişti pe an. Pentru Europa de Sud, o finanţare similară a fost obţinută de Croaţia.

Previous Story

3 muzee din Brasov risca sa ajunga in strada. Muzeografii din toata tara anunta un protest inedit

Next Story

Amintiri din Brasov: Parcul Central, anii ’60