Brasov: Corpuri de iluminat cu specific istoric pentru intreg centrul orasului

Last Updated on martie 6, 2015 Pentru început, se montează noi lampadare pe străzile Michael Weiss şi Apollonia Hirscher, după care este vizată şi strada Republicii, unde corpurile de iluminat şi-au depăşit durata de exploatare.

Întreg sistemul de iluminat public din centrul Braşovului se va întoarce la atmosfera anilor 1900, după ce au început şi ultimele lucrările de înlocuire a lampadarelor „moderne”, care făceau notă discordantă cu restul zonei.

Astfel, de săptămâna aceasta, firma Flash Lighting, care administrează sistemul de iluminat public din Braşov, a început să înlocuiască lampadarele suspendate pe cabluri de pe străzile Michael Weiss şi Apollonia Hirscher, anunta bzb.ro.
În locul acestora vor fi montate corpuri de iluminat cu specific istoric, dar, în acelaşi timp şi cu o eficienţă ridicată şi un design stilizat, care vor fi prinse pe console de case.
„Am început înlocuirea corpurilor de iluminat pe sistem suspendat cu cablu aerian, cu corpuri de iluminat cu sistem consolă, identice cu cele existente în Piaţa Sfatului. Odată cu finalizarea acestor lucrări, am reuşit să introducem un sistem de iluminat adaptat specificului arhitectural al zonei şi, în acelaşi timp, să eliminăm tot ce înseamnă reţea supraterană în zona centrală”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Pentru montarea noilor lampadare de pe cele două străzi, Primăria Braşov va plăti 88.000 de lei, respectiv 4.000 de lei pentru fiecare corp de iluminat.
Sorin Toarcea a precizat că, totodată, în această perioadă, se face şi o evaluare a sistemului de iluminat de pe strada Republicii, având în vedere durata de exploatare care este de peste 15 ani, dar şi faptul că actualele lampadare nu se încadrează în conceptul unitar de iluminat al centrului istoric.
Previous Story

Brasovul, pe primul loc in tara cu 103 produse traditionale atestate

Next Story

Poiana Brasov: Se ieftineste transportul pe cablu