Brasov: Biletele RAT vor fi VALABILE 50 de minute pe TOATE liniile

Last Updated on martie 31, 2015 Regia Autonomă de Transport Braşov a stabilit noile tarife care vor fi aplicate pe mijloacele sale de transport în comun, imediat după finalizarea implementării proiectului de management informatizat al sistemului de transport în Municipiul Braşov.

Una dintre principalele modificări pe care le aduce noul plan tarifar este valabilitatea pe unitate de timp a unui bilet pe autobuzele RAT. Călătorii vor putea folosi biletul timp de 50 de minute.

Tichetul valabil pe unitate de timp, de la 1 iulie

Un tichet va fi valabil timp de 50 de minute din momentul în care a fost taxat, timp în care călătorul va putea să schimbe vehiculele sau liniile, să se transbordeze în orice staţie şi să folosească orice mijloc de transport care aparţine RAT, cu excepţia liniei 20.

Această modificare este prevăzut de un proiect de hotărîre ce va fi supus aprobării în şedinţa de azi a Consiliului Local, anunta monitorulexpres.ro. După ce va fi votată, prevederea va fi pusă în aplicare începînd cu data de 1 iulie 2015, după cum propune Regia Autonomă de Transport Braşov.

Ajustări de preţuri la abonamente

RAT propune, de asemenea, şi un nou plan tarifar pe mijloacele sale de transport în comun. Vor rămîne valabile aceleaşi preţuri pentru biletele de o călătorie (2 lei), pentru biletele de două călătorii (4 lei) şi pentru două călătorii pentru pensionari şi studenţii Universităţii „Transilvania“ (2 lei).

Însă vor exista unele ajustări la călătoria pe linia 20 (5 lei, faţă de 4,5 lei în prezent), abonamentul lunar pe o linie (de la 55, la 56 de lei), abonamentul pe două linii (de la 93 la 94 de lei) şi abonamentul lunar pe toate liniile (de la 125 de lei la 126 de lei).

Abonamente sub forma cardurilor reîncărcabile

Imediat după finalizarea implementării proiectului de e-ticketing, abonamentul lunar pe două linii, redus 50% pentru elevi, va fi pe card PVC, personalizat şi reîncărcabil, după cum propune RAT.

La fel va fi şi abonamentul lunar nenominal pe toate liniile. De precizat este că preţul acestuia este propus să scadă, de la 218 lei la 180 de lei. Abonamentul de o zi pe toate liniile va fi şi el sub forma unui card ultralight, nepersonalizat, dar preţul lui creşte de la 8 la 10 lei. Biletul contravenţional (amenda) va rămîne neschimbat, atît ca valoare – 60 de lei – cît şi ca aspect.

RAT Braşov, în topul companiilor de transport în comun

Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov se poate lăuda cu o performanţă în ceea ce priveşte calitatea serviciilor oferite comunităţii. Activitatea Regiei a fost recompensată, săptămîna trecută, cu două premii obţinute în cadrul unei competiţii naţionale – „Compania de transport călători a anului 2015”, organizată de revista de specialitate „Ziua Cargo“.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Primaria, iar in stanga Vila Kertsch (actualul Modarom), anii ’20?

Next Story

Brasov: O noua atractie la Gradina Zoologica, incepand de saptamana viitoare. Se deschide Pavilionul reptilelor si pasarilor exotice