Brasov: Batalia Mall-urilor. Daca vor fi realizate toate centrele comerciale aflate in proiect, Brasovul va deveni de departe „Capitala mall-urilor“

Last Updated on martie 30, 2015 Deschiderea Coresi Shopping Resort nu a trecut neobservată. Nici pentru specialiştii din domeniul imobiliar, nici pentru braşovenii care fie doreau să ajunga la mall sau să meargă acasă în aceste zile.

Cert este că inaugurarea centrului comercial de la Coresi va grăbi sau va bloca definitiv construirea celorlaltor mall-uri despre care se vorbeşte de mai mulţi ani, investiţii blocate de criza economică.
Dacă vor fi realizate toate proiectele imobiliare ce vizează construirea de mari centre comerciale, Braşovul va deveni de departe „Capitala mall-urilor“. În afară de Coresi, care trece la etapa a doua, mai sunt în plan ridicare a încă patru mall-uri.

Investiţiile la Coresi continuă

Dezvoltatorul imobiliar a anunţat că, în această vară, va începe lucrrile la cea de a doua etapă a proiectului Coresi: încă 13.500 mp suprafaţă închiriabilă. Investiţiile sunt estimate la 10-12 milioane de euro, inclusiv terenul.

„Vrem să începem faza a doua a proiectului Coresi din Brasov în luna iunie, care ar trebui finalizaţă în primavara anului viitor“, a declarat Tatian Diaconu, directorul general al Immochan România, citat de adevarul.ro

PIMCO preia construcţia mall-ului Korona

PIMCO, cel mai mare fond mutual de obligaţiuni, şi Griffin Real Estate, parte din Oaktree Capital Management, firmă de gestionare a activelor şi specializată în strategii de investiţii alternative, cumpără participaţia polonezului Michal Solowow din compania imobiliară Echo Investment.

Polonezii au cumpărat în 2007 terenul fabricii Fartec (fosta Fabrică de ARTicole TEhnice din Cauciuc) din Braşov cu 24 de milioane de euro. În 2008, a fost anunţată construcţia unui mall de 150 de milioane de euro pe trenul de patru hectare, însă planurile au tot fost amânate.

În loc de Cora, AFI Palace Braşov?

Dărâmarea uzinei Hidromecanica I din Centrul Civic al Braşovului a fost un moment de mîhnire pentru cei care au lucrat o viaţă acolo. În locul fostei întreprinderi, unde se produceau transmisii hidraulice pentru locomotive şi turbosuflante pentru supraalimentarea motoarelor Diesel, trebuia construit un mall care să includă un hypermaket Cora, spaţii comerciale şi un complex imobiliar care cuprindea un hotel şi spaţii pentru birouri.

AFI Europe a încheiat un acord preliminar în februarie 2015 pentru achiziţia terenului deţinut de retailerul Cora în Centrul Civic al Braşovului, unde vrea să construiască un mall.

Cora România a cumpărat în 2010 terenul de 40.000 de metri pătraţi din Centrul Civic al Braşovului al companiei Hidromecanica pentru aproximativ 13 milioane de euro, unde intenţiona să dezvolte un centru comercial de mari dimensiuni, investiţie de 70 de milioane de euro. La sfârşitul anului 2013, Cora a anunţat că vrea să atragă un partener în proiect pentru dezvoltarea mall-ului.

Pârloagele din Centrul Braşovului

Grupul austriac Immofinanz a cumpărat mai multe terenuri în Braşov, cel mai valoros dintre acestea fiind terenul fostei fabrici de scule IUS SA, cumpărat în 2007. Aici ar trebui să se construiască un mall, un hotel, un centru de afaceri şi locuinţe, în urma unei investiţii de 240 de milioane de euro.

Previous Story

Brasov: Cea mai mare pepiniera din România reintra in lucru

Next Story

Brasov: Târg de Pasti la Muzeul de Etnografie