Record, Poiana Brasov: Peste 72.000 de treceri pe la turnicheti, in trei zile

Last Updated on ianuarie 5, 2015

Se schiază în condiţii excelente pe toate pârtiile din Poiana Braşov, cu excepţia zonei inferioare a pârtiei Lupului, unde se lucrează la amenajarea pârtiei.

Turiştii au luat cu asalt Poiana Braşov la finele săptămânii trecute, iar sâmbătă a fost cea mai aglomerată zi din acest sezon. Din cauza numărului mare de maşini din staţiune, Poliţia Rutieră a decis să închidă traficul rutier spre Poiană, atât dinspre Braşov, cât şi dinspre Râşnov, astfel că singura şansă de a ajunge în zonă a fost cu autobuzul, pe data de 3 ianuarie.

vdvd

(foto: Poiana Brasov/ Romania)

În conformitate cu datele prezentate de administratorul instalaţiilor de transport pe cablu din Poiană, în primele trei zile ale lui 2015, pe la turnicheţii acestora au fost înregistrate 72.613 treceri.

Dacă pe 1 ianuarie au fost 14.800 de treceri, pe 2 ianuarie au fost 31.361 de treceri, fiind practic cea mai mare „înghesuială” pe pârtie. şi sâmbătă, numărul trecerilor înregistrate a fost destul de mare, de 26.452, coada la staţia de telegondolă întinzându-se pe câteva sute de metri.

Anul trecut, vârful de sezon a fost la începutul lui februarie, când în trei zile au fost 85.000 de treceri pe la turnicheţi. În schimb, în 2013, cel mai încărcat weekend a fost cel din 11 –13 ianuarie 2013, cu 89.421 de treceri. (sursa: bzb.ro)

În momentul de faţă, se schiază în condiţii excelente pe toate pârtiile din Poiana Braşov, cu excepţia zonei inferioare a pârtiei Lupului, unde se lucrează la amenajarea pârtiei. Chiar dacă a nins, au fost puse în funcţiune şi instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, pentru a se forma un strat de zăpadă cât mai consistent. Stratul de zăpadă depăşeşte pe alocuri 70 de cm şi va mai creşte, ţinând cont că ninsorile nu se vor opri.

Pentru amatorii sporturilor de iarnă care vor ajunge zilele acestea în Poiană sunt funcţionale aproape toate instalaţiile de transport pe cablu, respectiv telecabina Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiurile Bradul, Ruia şi Stadion.

Previous Story

Azuga webcam LIVE

Next Story

Haide la o plimbare cu sania la Cheile Gradistei :)