CIO cere garantii ferme de la Guvern pentru organizarea Jocurilor Olimpice la Brasov. Crezi ca Victor Ponta ne va ajuta?

Last Updated on ianuarie 7, 2015

Comitetul Internaţional Olimpic cere Braşovului şi Guvernului României, garanţii mai ferme pentru organizarea Jocurilor Olimpice pentru Tineret din 2020.

Braşovul candidează pentru această competiţie olimpică cu oraşul elveţian Lausanne, care deja se pare că are un avantaj după prima etapă de evaluare a dosarelor.

lili

Decizia finală va fi anunţată de Comitetul Internaţional Olimpic pe 31 iulie, la Kuala Lumpur. Pînă atunci, reprezentanţii forului aşteaptă clarificări din partea candidaţilor, urmînd să efectueze o conferinţă online cu reprezentanţii ambelor oraşe, dar şi vizite în teren. (sursa: monitorulexpres.ro)

Elveţienii se promovează mai bine

Potrivit cotidianului elveţian 24 Heures, care citează surse CIO, fiecare dintre cele două comitete de candidatură- cel de la Braşov şi cel de la Lausanne, a primit deja un set de întrebări adiţionale, la care trebuie să răspundă pînă la data de 2 februarie, urmînd ca la mijlocul lunii martie să aibă loc videoconferinţele cu reprezentanţii celor două oraşe candidate la organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret- ediţia de iarnă din 2020.

După prima evaluare, Lausanne-ul a devansat Braşovul ca număr de sporturi şi discipline propuse pentru JOT 2020. Oraşul elveţian propune organizarea a 12 discipline din 5 sporturi, faţă de 10 discipline din 4 sporturi, propuse de Braşov.

În ceea ce priveşte proiectul depus de Lausanne, CIO consideră că acesta este unul „solid şi inovator“, însă este pusă sub semnul întrebării respectarea termenului de realizare propus pentru construcţia satului olimpic şi pentru renovarea Patinoarului Malley. Elveţienii stau mai bine, pînă acum, şi la partea de comunicare şi promovare a evenimentului, în condiţiile în care Braşovul nu a pornit încă lobby-ul în lumea olimpică.

Previous Story

Brasov, oras minunat. Vezi aici o Galerie Foto:

Next Story

Amintiri din Brasov: Lacul din Poiana Brasov, anii ’80