Brasoveanca Luminita Piscoran a castigat medalia de au la Europenele de Biatlon

Last Updated on ianuarie 30, 2015

Sportiva de 26 de ani a reuşit să câştige proba individuală de 15 kilometri. Medalia de aur de la Europenele, care se desfăşoară în Estonia la Opepaa, este cea mai mare performanţă a româncei.

111

Luminiţa Pişcoran este pe locul 69 în clasamentul Cupei Mondiale în acest sezon. A terminat cei 15 kilometri de alergare şi tragere în 46 de minute, 15 secunde şi 7 zecimi. A ratat însă cinci din cele douăzeci de ţinte şi a primit astfel cinci minute de penalizarel. Chiar şi aşa a reuşit să-şi revanseze adversarele. Sportiva din România a fost urmată în clasament de austriaca Christina Rieder, la 20 de secunde şi şase zecimi, care a avut doar trei focuri ratate, şi rusoaica Ekaterina Iurlova, la 47 de secunde şi 5 zecimi, care a ratat de şapte ori ţinta.

Performanţa româncei este una uriaşă, ea nereuşind până acum să intre în top 20 în vreo cursă din Cupa Mondială. Cea mai bună clasare a venit în 2012, locul 26 la o probă de sprint la Oslo. De menţionat că la Campionatele Europene nu participă favoritele la câştigarea Cupei Mondiale cum ar fi finlandeza Kaisa Makarainen, primei bielorusa Daria Domraceva, sau ucraineanca Vali Semerenko.

Luminiţa Pişcoran este născută pe 14 martie 1988, la Braşov, este legitimată la CS Dinamo Braşov din 1997, unde îl are ca antrenor pe Gheorghe Stoian. Luminiţa a fost o junioare extraordinară şi a mai obţinut medalii la Campionatele Europene şi Mondiale în 2007 şi 2008. Medalia de ieri este prima la senioare. (sursa: adevarul.ro)

După performanţa excelentă a biatlonistei Luminiţa Pişcoran, secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, a declarat: „Aşteptam acest rezultat. În ultimul timp, ea s-a pregătit foarte bine. Condiţiile de concurs au fost unele «criminale», cu un vânt deosebit de puternic. S-a «bătut» până la final şi a reuşit un rezultat pe măsura investiţiilor făcute în biatlonul românesc. Este un început pentru ea, acest titlu îi va da încredere. S-a demonstrat că şi noi putem fi între naţiunile puternice ale biatlonului“.

Previous Story

FOTE Brasov 2013 a fost superior editiei din Austria si Liechtenstein, afirma COSR

Next Story

Poiana Brasov, magnet pentru turisti