Brasov: Vom avea un Festival al Pietei Sfatului

Last Updated on ianuarie 14, 2015

Braşovul va avea în acest an un Festival al Pieţei Sfatului, o continuare a Etnovember şi o nouă ediţie a festivalului de animaţie Anim’Est. Unele dintre aceste evenimente culturale vor fi sprijinite în acest an din bani publici, prin Ghidul de finanţare al Primăriei Braşov.

Autorităţile locale anunţă că, pînă la sfîrşitul lunii ianuarie, se va finaliza evaluarea tuturor proiectelor culturale depuse de ONG-uri, care în acest an vor fi finanţate din bugetul local.

fsfsf

Pentru banii publici concurează în acest an 22 de proiecte a căror valoare totală trece de 3,3 milioane lei. Potrivit viceprimarului Adrian Atomei, suma totală solicitată de iniţiatorii acestor proiecte este de 1,5 milioane lei.

„S-a finalizat perioada de depunere a proiectrelor pe ghidul de finanţare al Primăriei Braşov. Aceste proiecte au intrat acum în evaluare şi, pe baza unor criterii stabilite de ghidul de finanţare, va fi făcut un clasament al proiectelor, în funcţie de punctajele obţinute pe baza criteriilor. În limita sumei aprobate pentru finanţarea proiectelor culturale vor vedea care sînt evenimentele pe care primăria le la susţine în acest an“, a declarat Adrian Atomei, citat de Monitorul Expres

Viceprimarul spune că printre proiectele depuse spre finanţare se află unele care deja reprezintă o tradiţie pentru Braşov, printre care Tîrgul de Carte şi Muzică, Etnovember, Transilvania Cor Fest, organizat de Facultatea de Muzică a Universităţii „Transilvania“ şi Excelenţa Culturală Academică.

Pe lista proiectelor înscrise se află şi unele mai noi pentru piaţa culturală a Braşovului, printre care Anim Est, aflat în acest an la a doua ediţie, Festivalul de Dans Romana, tot la a doua ediţie, dar şi noutăţile absolute Festivalul Pieţei Sfatului, propus de Muzeul „Casa Mureşenilor“, şi Bijuteriile medievale ale Braşovului, propus de Asociaţia pentru Promovarea Practicilor de Succes.

În 2014, Primăria Municipiului Braşov a sprijinit prin Ghidul de finanţare pentru proiectele culturale 12 evenimente propuse de ONG-uri, bugetul stabilit anul trecut pentru cofinaţări fiind de 300.000 de lei.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Strada Republicii pe la 1900

Next Story

Video Brasov: Posibil OZN filmat la Predeal