(Video) SUPERB. Brasovul intr-o filmare spectaculoasa. Da mai departe sa vada si turistii :)

Last Updated on decembrie 15, 2014

Știai ca… pictorul Eder Hans (1883-1955) s-a născut la Brașov?

După terminarea școlii medii a studiat la Academia de Belle-Arte din Munchen, unde a fost discipolul lui Hugo von Habermann.

În capitala Bavariei, apoi la Viena și Paris a făcut cunoștință cu operele lui Goya și cu impresionismul francez. Mai târziu Eder Hans s-a stabilit în orașul natal, participând la mai multe expoziții care au avut loc la București, Brașov, Munchen și Budapesta.

O parte din operele sale de valoare au fost inspirate din legendele biblice. Printre acestea, Nunta de la Cana s-a bucurat de prețuire deosebită din partea cunoscătorilor datorită forței expresive și măiestriei compoziționale.

În anii din urmă ai vieții sale, Eder Hans și-a largit preocupările de portretist. Printre lucrările sale de acest gen se numără portretele lui Paul Richter, Tiberiu Brediceanu, Nechifor Crainic, F. Harta, D. Gawel, precum și o serie de autoportrete de remarcabilă valoare artistică, dintre care unele au fost reproduse în revista Klingsor dintre anii 1935-1939. Prin talentul său, Eder Hans s-a afirmat în viața culturală a Brașovului, făurindu-și o solidă reputație în lumea creatorilor de artă.

PS: Asteapta 3 secunde sa se incarce video 🙂

  • Brasovul Frumos 🙂
Previous Story

Video Brasov: Colind in fata la Reduta, cantat de Ansamblul folcloric “Ritmuri Zarandene”, comuna Baita, Hunedoara

Next Story

Brasov: Spectacol cu „lupi de plus” si un rezultat „intors” in ultima repriza