Castelul Bran, un model pentru BBC despre cum poti sa faci milioane de euro din turism

Last Updated on decembrie 2, 2014

Castelul Bran este descris de jurnaliştii BBC ca fiind singurul castel de România, care a fost retrocedat şi care s-a dovedit şi o afacere de success în turism. Profitul celui mai vizitat obiectiv turistic din România va depăşi 2 milioane de euro.

sdds

Jurnaliştii de la BBC  spun în reportajul lor că doar despre Castelul Bran se poate spune că pe lângă valoarea sa ca obiectiv turistic naţional şi internaţional, este şi o afacere du succes. Potrivit BBC, Roy Chowdhurry descrie succesul financiar al Castelului Bran ca pe „o mare exceptie“  în privinţa castelelor din România.

Castelul a intrat în posesia lui Dominic de Habsburg în anul 2009 şi de atunci parcă a înflorit. Noii proprietari au avut însă nevoie de câţiva ani pentru a remobila castelul după ce statul roman şi-a luat toate colecţiile de la Bran. Investiţia însă a început să dea roade şi să devină profitabilă. (sursa: adevarul.ro)

Profitul Castelului lui Dracula a crescut în fiecare an începând din 2012 şi până în 2014. Dacă acum doi ani a avut un profit de 1 milion de euro, în 2013 acesta a crescut la 1,42 de milioane de euro. Anul acesta se estimează că profitul va depăşi 2 milioane de eură, dar cifrele oficiale urmează să se anunţe în luna ianuarie. Castelul Bran este şi cel mai vizitat obiectiv turistic al României, în ultimii trei ani. Doar în 2013 a avut 540.000 de turişti, 61% din România, iar 39% din străinătate.

Previous Story

Brasov: Spectacol de feerie si gratie pe gheata Patinoarului Olimpic

Next Story

O brasoveanca, model de succes pentru italieni. Emilia Stoica este prima romanca pe listele unui partid din Italia