Brasov: Expozitie de fotografie la Castelul Bran despre traditiile de Craciun

Last Updated on decembrie 4, 2014

Castelul Bran va găzdui în perioada 6 decembrie 2014-7 ianuarie 2015 expoziția de fotografie “SARA D-ASTĂ SARĂ”, care înfățișează cetele de feciori din satul Pojorta, din zona Făgărașului, din colecția inginerului Ioan Giungara, anunţă Agerpres.

bran

Fotografiile îi vor purta pe iubitorii de tradiții prin istoria și evoluția cetei de feciori din satul făgărășan, de la începutul secolului XX până în prezent.

Vor fi expuse piese de port popular și obiecte de recuzită ale cetei de feciori cu steag din satul Pojorta, ale cetelor de feciori cu turcă din Țara Oltului și ale cetei de feciori cu bâtă din satul Dăișoara.

La fiecare sfârșit de săptămână, Castelul Bran va răsuna de colinde și urări specifice sărbătorilor de iarnă, susținute de ansamblurile folclorice din Pojorta, Dăișoara, Dumbrăvița, Poiana Mărului și Șirnea, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de administrația Castelului Bran.

“Obiceiul cetelor de feciori care colindă de Crăciun a devenit prin frumusețea, complexitatea și diversitatea sa, parte a Patrimoniului UNESCO, în anul 2013. Expoziția de Crăciun din acest an este o celebrare a includerii pe lista Patrimoniului Mondial a acestui obicei și este dedicată celor trei tipuri de cete de feciori care colindă în județul Brașov”, se mai arată în comunicatul de presă.

Previous Story

Un peisaj extraordinar din Brasov a ajuns „vedeta” pe National Geographic

Next Story

Brasovul, prins de englezi intr-un top al oraselor medievale de vizitat