Brasov: Programul Zilei Nationale. Vezi aici focul de artificii de anul trecut

Last Updated on noiembrie 30, 2014

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită la Braşov, în Piaţa Sfatului, începînd cu ora 11.00, cu o paradă militară, un miniconcert Unison şi exerciţii demonstrative ale poliţiştilor şi jandarmilor, anunta monitorulexpres.ro

Înainte de ora 12.00, Piaţa Sfatului va fi survolată de aeronave ale Aeroclubului Teritorial Braşov.

La lăsarea serii, după ora 18.20, în Piaţa Sfatului va avea loc un foc de artificii dedicat Zilei României, iar de la 18.30 va avea loc retragerea cu torţe, pe traseul Piaţa Sfatului – strada Mureşenilor – Bulevardul 15 Noiembrie – sediul Comandamentului Brigăzii 2 Vînători de Munte, lîngă sala Patria.

Junii îi invită pe braşoveni, la ora 12.00, în   Piaţa Unirii din Prund, la festivitatea dedicată Zilei Naţionale a României.

După ceremonie, între orele 13.00 şi 15.30, organizatorii le-au pregătit braşovenilor un spectacol de muzică populară din Ţara Bîrsei şi Ardeal, dar şi o petrecere cu vin fiert şi preparate tradiţionale.

Ziua de 1 Decembrie marchează Adunarea Naţională de la Alba Iulia, care a consfinţit în 1918 unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu Regatul României. Acest moment, precedat de proclamaţiile de unire ale Basarabiei (pe 9 aprilie) şi Bucovinei (pe 28 noiembrie), a reprezentat formarea României Mari.

Previous Story

Video Brasov: Impodobirea Bradului de Craciun din Piata Sfatului a continuat si astazi

Next Story

Video Brasov. Romania lucrului bine facut: Metoda „inedita” pentru dezghetarea becurilor de Craciun de pe Republicii – Lovitul cu o bucata de lemn