Brasov: S-a REDESCHIS Gradina Zoologica. Toti copiii au intrare gratuita. Vezi aici Galerie Foto

Last Updated on octombrie 6, 2014

Luni, 6.10.2014, primarul George Scripcaru a inaugurat noua Grădină Zoologică, realizată în urma extinderii şi modernizării fostei grădini zoologice, în cadrul Programului „Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”, Subprogramul „Reamenajare Grădină Zoologică şi parc Braşov”, finanţat de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

„Mă bucur că în sfârşit am reuşit să finalizăm acest proiect început în urmă cu patru ani şi care nu a fost deloc uşor. Redeschidem astăzi Grădina Zoologică Braşov, dar vor urma şi alte etape în modernizarea acestui obiectiv. Am finalizat proiectul derulat împreună cu Ministerul Mediului, însă mai trebuie să dotăm planetariul cu aparatură, mai sunt lucruri de făcut în următoarea perioadă în interiorul clădirii pentru păsări exotice şi reptile, trebuie să aducem mai multe animale, şi toate acestea se vor derula în viitor. Este un proiect important atât pentru noi, cât şi pentru braşoveni şi turişti, pentru că vorbim în primul rând de o schimbare de concept, de la o simplă grădină zoologică unde poţi vedea nişte animale, la un spaţiu de agrement şi instruire. Cred că Grădina Zoologică Braşov este cea mai modernă grădină zoologică din România şi va deveni şi cea mai vizitată grădină zoologică din România. Ne-am propus să atragem foarte mulţi copii, iar cu dotările pe care le avem şi pe care le vom mai avea, ei pot să petreacă aici chiar şi o zi întreagă, împreună cu părinţii sau cu colegii de clasă şi profesorii“, a declarat primarul George Scripcaru.

Potrivit primarului, toţi copiii din Braşov vor putea intra în Grădina Zooogică în mod gratuit, pe tot parcursul acestei săptămâni.

Lucrările au demarat în data de 4.11.2010 şi în urma realizării lor suprafaţa totală a Grădinii Zoologice a ajuns de la 4 ha la 10 ha (95.893,35 m.p.).

Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov

Previous Story

Brasov: Apartamente cu 3 camere si gradina proprie in cartierul Seasons Residence

Next Story

Matei Corvin (1471): … Aceasta o dovedeste orasul nostru Brasov … a carui nume straluceste luminos prin fortificatii exterioare cat si prin credinta si virtutea locuitorilor sai