Brasov: Cremaliera de la Cetatea Rasnov va fi inaugurata in decembrie de Mos Craciun

Last Updated on octombrie 30, 2014

Staţia de îmbarcare va fi în spatele Casei de Cultură, iar o a doua staţie va fi la Cetatea unde se va amenaja o beldevere şi o alee care să-i ducă pe turişti în interiorul fortificaţiei.

777
foto: bestofromania.eu

Cremaliera (lift inclinat) va face legătura între centrul oraşului şi cetate. Investiţia de 10 milioane de lei, jumătate din aceşti bani fiind fonduri europene. Estimările arată că acest lif înclinat va creşte cu 20% numărul de turişti în cetate. În 2014 Cetatea a fost vizitată deja de 208.000 de turişti. Cremaliera va fi gata în decembrie, iar edilii vor ca Moş Crăciun că fie primul care o va folosi.

Lungimea traseului liftului cu cremalieră este de 165 de metri, cu o diferenţă de nivel de 94 de metri. Unghiul de înclinare este de 34 de grade, iar liftul cu cremalieră va avea două staţii, una de plecare din spatele Casei de Cultură şi a doua la Cetate. Liftul cu cremalieră va face 12 curse pe oră, cu câte 30 de persoane în cabină, estimându-se că va transporta 700 de persoane pe zi. (sursa: adevarul.ro)

Programul de vizitare al Cetăţii este în fiecare zi între orele 9.00 şi 19.00, până la finele lui octombrie, pe timp de iarnă programul de vizitare fiind între 9.00 şi 17.00. Tarifele de vizitarea au rămas aceleaşi: 5 lei pentru copii, elevi şi studenţi, 10 lei pentru adulţi, iar pentru copiii în vârstă de până la 3 ani, accesul este gratuit.

Previous Story

Brasov: Legendele, basmele si povestile Scheiului au ajuns in biblioteci

Next Story

Prin Brasov. In Piata Unirii